Suroviny
Porce: 14 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 739 kJ / 3 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,48 g |
| Tuky | 249,16 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 788 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 233,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.
Krok 2: Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha.
Krok 3: Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Zveřejněno 11. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda Margot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZjV
Moje poznámka
Roláda Margot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ZjV
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 8 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňový koláč
[email protected] před 4 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 49 minutami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 1 hodinou
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 2 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 3 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 4 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 4 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 5 hodinami
Tématické fráze:
margot rolada,
rolada margot,
roláda z margot,
mokre margot rezy,
rolada s tycinkou margot,
smetanova margot,
jahodová smetanová náplň dr. oetker
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
čokoláda margot,
olej,
rum,
šlehačka,
kompot jahodový,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (3)