Suroviny
Porce: podle počtu ryb
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 909 kJ / 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,89 g |
Tuky | 18,99 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 1,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety vložit do studené vody na 1 hodinu (ze slaného nálevu propláchnout ve vodě), pak vodu slít a zalít mlékem na 1 hodinu. Po 1 hodině mléko slít, opláchnout ve vodě a osušit (utěrkou, ubrouskem).
Krok 2: Filety pokapat šťávou z citronu posypat pepřem, nakrájet cibuli na kolečka a přikrýt jimi filety. Vložit do ledničky přes noc.
Krok 3: Druhý den filety rozložit, potřít hořčicí (druh podle chuti). Pak nakrájet na kousky, rozložit na mísu ve vrstvách, každou vrstvu proložit směsí a podávat.
Krok 4: Více porcí je možné naložit předem do 5 l láhve od okurek a nechat i několik dní odležet odležet.
Zveřejněno 19. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sleď po kolobřežsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X53A
Moje poznámka
Sleď po kolobřežsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X53A
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 9 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
sleď recepty,
sled,
sleď obecný recepty,
sleď recept,
mražený sled,
recept na sledě,
jak nalozit slede,
recepty sleď,
jak připravit sledě,
sled ryba,
sleď, recepty,
recepty na sledě,
recept sleď,
sleď mražený,
sleď v nálevu,
priprava slede,
şled obecný recept,
sleď ve slaném nálevu,
pečený sleď recepty,
nejlepší recepty ze sledě
Suroviny:
sleď,
cibule,
pórek,
ananas,
hořčice,
jablko,
majonéza,
mléko,
vejce,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
cibule,
pórek,
jablko,
ananas,
majonéza,
jogurt bílý,
sůl,
pepř,
vejce
Komentáře (6)
Recept je zajímavý a s tím ananasem obvzlášť, tak dávám 2.boda