

Sváteční tvarohový moučník
Suroviny
- 30 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg tuku
- 10 dkg cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 žloutky
- 2 zelené tvarohy
- 1/2 l mléka
- l/2 dl oleje
- 3 žloutky
- 1 vanilkový pudink
- Nakonec:
- (5 bílků na sníh)
- 25 dkg cukru
Postup přípravy receptu
Mouka, tuk, cukr, prášek do pečiva a ze 2 žloutků uděláme těsto. Těsto je jako linecké a dáme ho na plech tak, aby okraje tohoto těsta byly i na bocích.
2 tvarohy, mléko, olej, žloutky a vanilkový pudink nalijeme na plech. Nejlépe je umixovat nebo ručním šlehačem ušlehat. Toto dáme péct.
Asi 1/4 hodiny před upečením dáme: ušlehané bílky 5 ks, které zbyly s 25 dkg cukru a naneseme na celý moučník.
Nejlépe poznáme, kdy máme ušlehané bílky dát na buchtu, když rukou sáhneme a směs tvarohu, mléka a pudinku je jako guma a nelepí se. Když je sníh růžový - je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Tento moučník vypadá složitě, ale opravdu není a stojí to za to si to dočíst a zkusit upéct. Je opravdu výborný. Chutná celé rodině. Pokud bude dotaz, odpovím .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sváteční tvarohový moučník
-
rada bych tento recept zkusila, ale nevim co je to 2 zeleny tvarohy???mekky nebo tvrdy???A kolik?? dekuji predem za info
-
uplne uzasny kolac jeden z mojich najoblubenejsich
dakujem ti za tento recept
-
nejprve pečeme moučník bez bílků a to asi tak l5 MIN a když je tvaroh s pudinkem jako guma ,dáme ušlehané bílky a pečeme ještě tak 2O 25 min,. To poznáme bílky jsou nahnědlé.
-
Jak dlouho se to asi nechává péct??
Děkuji.
-
Je to prosím tak jak je to napsané v tom receptu. Vše se smíchá dohromady t.zn. pudinkový prášek ,mléko a a další a je to řídké a proto se těsto dá i na bok pekáče aby se tam ta řídká hmota udržela . Stačilo by to možná rozkvedlat kvedlačkou, ale já to dělám ručním šlehačem a je to za chvličku a lOO procentně pěkně rozmíchané. Bílky se šlehají normálně - ne v páře . Zkuste a nebojte se toho . Je to opravdu dobré a myslím, že to není asi tak drahé.
-
vypadá to luxusně, ale mám dva ( možná hloupé, ale raději se zeptám) dotazy. Ten pudink musím udělat nebo tam jen přidám prášek? A ty bílky se šlehají v páře?
Díky za rychlou odpověď, čím dřív to budu vědět, tím dřív vyzkouším -
Moc, moc dobré.
-
Iljuso, vím, že je to recept od bundada, ale ty máš ode mne plus za krásné fotky.
-
tak to musí být pochoutka, nahoře opečený bílkový sníh
-
ten pudink uvařit nebo jenom pudink.prášek přimíchat k tvarohu
díky
-
Vypadá moc hezky
-
Terko, raději vymaž , já byh vymazala tukem i vysyp hr. moukou.
-
chtela sem se zeptat jestli mam jeste necim vymazat ten plech nes tam dam to testo diky
-
Tak přidávám foto v řezu. Nemělo to chybičku.
-
Foto v řezu přidám až po vychladnutí buchty