Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 76 195 kJ / 18 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| Tuky | 2 015,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Namažeme velkou misku trochou oleje. Přeneseme těsto na misku a zakryjeme. Necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezvětší, přibližně 1 hodinu. Krok 3: Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme ho na tloušťku asi 1,5 cm. Vykrajujeme koblihy (průměr asi 7,5 cm). Pokud děláte plněné koblihy, nevykrajujte střed. Krok 4: Koblihy položíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dostatek místa. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme na teplém místě, dokud nejsou lehce nafouklé a jemné, asi 45 minut. Pokud vaše kuchyně není teplá, zahřejte troubu na 200°C na začátku tohoto kroku, pak vypněte, vložte plech do trouby a nechte dveře pootevřené.
Asi 15 minut před tím, než koblihy vykynou, nalijeme olej do hrnce s těžkým dnem, nebo do holandské trouby na středním ohni a ohřejeme ho. Krok 5: Pečlivě přidáme koblihy na olej a obracíme, zhruba po 45 sekundách. Pro vyjmutí použijeme kovovou naběračkou, kterou je vyzvedneme. Necháme smažit, dokud nebudou zlaté. Pozor, otvory na koblihu se smaží rychleji. Posypeme zdobením nebo naplníme a podáváme, nejlépe čerstvé.
Zveřejněno 21. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Moje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 22 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 23 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 9 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 9 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 9 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 10 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 11 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 12 hodinami
Uherská pěna
Daami před 13 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 14 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 14 hodinami
Tématické fráze:
smažené koblihy,
recept na smažené koblihy,
jak smažit koblihy,
smažené koblihy recepty,
recept na smažený koblihy,
jak se smaží koblihy,
smažené koblihy s otvorem,
koblihy recept,
recept na koblihy,
smazeny koblihy,
smažené mini koblihy,
testo nafoukle v oleji,
rychlý donutky,
smazime koblihy,
recept na koblihy smažené,
kolihy smažené,
kdy se smažit koblihy,
jjak smažit koblihy,
recept ba na koblihy,
recepty smažené na koblihy
Suroviny:
mléko,
kvasnice,
vejce,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
https://www.garneczki.pl/blog/quiz-kuchnia-polska/