Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 76 195 kJ / 18 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 2 015,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Namažeme velkou misku trochou oleje. Přeneseme těsto na misku a zakryjeme. Necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezvětší, přibližně 1 hodinu. Krok 3: Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme ho na tloušťku asi 1,5 cm. Vykrajujeme koblihy (průměr asi 7,5 cm). Pokud děláte plněné koblihy, nevykrajujte střed. Krok 4: Koblihy položíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dostatek místa. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme na teplém místě, dokud nejsou lehce nafouklé a jemné, asi 45 minut. Pokud vaše kuchyně není teplá, zahřejte troubu na 200°C na začátku tohoto kroku, pak vypněte, vložte plech do trouby a nechte dveře pootevřené.
Asi 15 minut před tím, než koblihy vykynou, nalijeme olej do hrnce s těžkým dnem, nebo do holandské trouby na středním ohni a ohřejeme ho. Krok 5: Pečlivě přidáme koblihy na olej a obracíme, zhruba po 45 sekundách. Pro vyjmutí použijeme kovovou naběračkou, kterou je vyzvedneme. Necháme smažit, dokud nebudou zlaté. Pozor, otvory na koblihu se smaží rychleji. Posypeme zdobením nebo naplníme a podáváme, nejlépe čerstvé.
Zveřejněno 21. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Moje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Nejnovější recepty
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 25 minutami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 2 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 3 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno 9. 7. 2025 08:42
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno 9. 7. 2025 08:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
radbastim před 24 minutami
Extra rychlé lívance
Bettynka_ před 53 minutami
Rybízový sirup
esso před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
esso před 1 hodinou
Květák smažený v troubě
Wanilor před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 3 hodinami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 4 hodinami
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 14 hodinami
Tématické fráze:
smažené koblihy,
recept na smažené koblihy,
jak smažit koblihy,
smažené koblihy recepty,
recept na smažený koblihy,
jak se smaží koblihy,
smažené koblihy s otvorem,
koblihy recept,
recept na koblihy,
smazeny koblihy,
smažené mini koblihy,
testo nafoukle v oleji,
rychlý donutky,
smazime koblihy,
recept na koblihy smažené,
kolihy smažené,
kdy se smažit koblihy,
jjak smažit koblihy,
recept ba na koblihy,
recepty smažené na koblihy
Suroviny:
mléko,
kvasnice,
vejce,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
https://www.garneczki.pl/blog/quiz-kuchnia-polska/