Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Ivace64 Kuchařka:

Mleté maso 6 názorů

Suroviny

500 g kuřecího mletého masa
1 smetana na vaření
1 vejce
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
1-2 PL solamylu podle konzistence (kdo chce,může dát místo solamylu strouhanku)
1/2 hrnku namočených hub z loňského sběru
1 jarní cibulka
celý kmín
voda
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.

  2. Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s vodou, do výše cca jedné třetiny pekáčku. Pečeme zabalené v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.

  3. Po této době alobal opatrně sundáme. Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku. Šišku sekané posypeme kmínem, přidáme trochu vody, kapku oleje, pokrájenou jarní cibulku a pečeme dál. Podléváme výpekem. Nakonec přidáme do pekáčku i namočené houby z loňského sběru a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme s novým bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo