Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Mleté maso 12 názorů

Suroviny

500 g kuřecího mletého masa
1 smetana na vaření
1 vejce
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
1-2 PL solamylu podle konzistence (kdo chce,může dát místo solamylu strouhanku)
1/2 hrnku namočených hub z loňského sběru
1 jarní cibulka
celý kmín
voda
olej
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.

  2. Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s vodou, do výše cca jedné třetiny pekáčku. Pečeme zabalené v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut.

  3. Po této době alobal opatrně sundáme. Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku. Šišku sekané posypeme kmínem, přidáme trochu vody, kapku oleje, pokrájenou jarní cibulku a pečeme dál. Podléváme výpekem. Nakonec přidáme do pekáčku i namočené houby z loňského sběru a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme s novým bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 345 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

  • KUKI1 KUKI1

    Zítra ji budu dělat, tak uvidím, jestli je alobal třeba. Možná je to skutečně jen proto, aby sekaná držela tvar. ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    casino: A nemohlo by to být tak, že ten alobal je tam na chvíli proto, aby našlehané maso drželo pohromadě, než teplem ztuhne?? ;-) Jakákoliv sekaná, z jakéhokoliv masa se v pečlivě uzavřeném alobalu nepeče, ale vaří a neudělá barvu. Po zpevnění našlehaného masa po určitou dobu v troubě autorka receptu alobal sundavá, aby pokrm nebyl uvařený a bez barvy, ale pěkně upečený. :yes: Jo a za tak krátkou dobu se uváděné množství vody z pekáčku nevypaří, jen její část. :-8 Ale o šťávu, kterou si maso pustí by samosebou bylo škoda přijít, to upozornění je na místě. ;-):-D Ten recept je dobrý i docela srozumitelně napsaný, že? Mně se líbí.<3 A neberte to ve zlém. :-K Zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    KUKI1:
    No, rcp je dost nešťastně psaný... 8-(
    Alobal je asi proto, že aby se maso nevařilo ve vodě.
    "Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku." :-? Ta voda se patrně z větší části odpařila, že:-)

    Odpovědět

  • KUKI1 KUKI1

    Mohu se zeptat, jaký význam tam má ten alobal? Jde to i bez něj? Děkuji

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    radiator: :-K

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Včera jsem sekanou pekla podle tvého receptu a byla výborná:yes: Přidala jsem foto.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Marie Svarcova: děkuji, také ji tak děláte nebo máte jiný receptík ,zkusila bych i jinou:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: je skvělá dělávám ji plněnou a vždy má úspěch <3:-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

  • Ivace64 Ivace64(autor receptu)

    Jana Remkova: jj je super, dnes byla nastudeno u vody. Dej si tam na zahuštění, co jsi zvyklá, díky Jani:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bravo, tak konečně jsem ji našla!! :-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Mnaam konecne vyskusam aj s kuracieho maska,nie len z bravcoveho.Receptik sa mi moc paci,ukladam hned na vyskusanie.:-K:-K:-K:-K:-K:-):-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: šlehaná sekaná recept kuřecí sekaná slehana sekana kuřecí sekaná recepty jemna sekana kuřecí sekaná recept recept na šlehanou sekanou sekaná recept šlehaná sekaná pečení recepty ze slehane sekane jemná sekana recept domácí šlehaná sekaná šlehaná sekaná doba peceni nejlepší kuřecí sekaná domaci slehana sekaná recept sekaná z mletého kuřecího masa sekana z kuřecího z mletého masa domaci slehana sekana-recept kuřecí jarní sekaná kuře recepty