Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 76 195 kJ / 18 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,36 g |
| Tuky | 2 015,12 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Namažeme velkou misku trochou oleje. Přeneseme těsto na misku a zakryjeme. Necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezvětší, přibližně 1 hodinu. Krok 3: Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme ho na tloušťku asi 1,5 cm. Vykrajujeme koblihy (průměr asi 7,5 cm). Pokud děláte plněné koblihy, nevykrajujte střed. Krok 4: Koblihy položíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dostatek místa. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme na teplém místě, dokud nejsou lehce nafouklé a jemné, asi 45 minut. Pokud vaše kuchyně není teplá, zahřejte troubu na 200°C na začátku tohoto kroku, pak vypněte, vložte plech do trouby a nechte dveře pootevřené.
Asi 15 minut před tím, než koblihy vykynou, nalijeme olej do hrnce s těžkým dnem, nebo do holandské trouby na středním ohni a ohřejeme ho. Krok 5: Pečlivě přidáme koblihy na olej a obracíme, zhruba po 45 sekundách. Pro vyjmutí použijeme kovovou naběračkou, kterou je vyzvedneme. Necháme smažit, dokud nebudou zlaté. Pozor, otvory na koblihu se smaží rychleji. Posypeme zdobením nebo naplníme a podáváme, nejlépe čerstvé.
Zveřejněno 21. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Moje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 2 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 13 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 40 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 1 hodinou
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 1 hodinou
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Zdravé celozrnné sušenky
káťa před 2 hodinami
Tématické fráze:
smažené koblihy,
recept na smažené koblihy,
jak smažit koblihy,
smažené koblihy recepty,
recept na smažený koblihy,
jak se smaží koblihy,
smažené koblihy s otvorem,
koblihy recept,
recept na koblihy,
smazeny koblihy,
smažené mini koblihy,
testo nafoukle v oleji,
rychlý donutky,
smazime koblihy,
recept na koblihy smažené,
kolihy smažené,
kdy se smažit koblihy,
jjak smažit koblihy,
recept ba na koblihy,
recepty smažené na koblihy
Suroviny:
mléko,
kvasnice,
vejce,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
https://www.garneczki.pl/blog/quiz-kuchnia-polska/