Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo samostatná svačinka.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení do druhého dne

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 525 kJ /
4 428 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky259,20 g
Vláknina117,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 870 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy415,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme, mrkev nastrouháme a ostatní drobně pokrájíme. Krok 2: Zeleninovou směs zasypeme konzervačním přípravkem DEKO (nebo jiným nakladačem), vše dobře promícháme a uložíme přes noc do chladu. Krok 3: Na druhý den nandáme do vyvařených sklínek, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a dáme sterilizovat 20 minut při 80 °C.

TIP: Konzervace zeleniny

Zveřejněno 24. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6zn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6zn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dotaz:
Pikantní?

Svetlana:asi při krájení té cibule;-):-D:-D:-D:-D

RRR:...nebreč!!!!...proč brečíš?

;-( :-8

Také ji známe, každý rok ji děláme ve větším množství a rádi pojídáme jen tak, třeba večer u televize, když nás honí mlsná:-D

Taky ji znám - já ji mám pojmenovanou jako zelná čalamáda. Dělám ji každý rok - je fakt skvělá!!:-))

Čalamádu děláme také, je výborná :yes:

Tématické fráze:
calamada, čalamáda recept, čalamáda recepty, zelná čalamáda, čalamády, recept na čalamádu, čalamáda se zelím bez vaření, čalamáda ze zelí, domaci calamada se zelim, čalamáda se zelím, čalamada z paprik, recepty na čalamádu, domácí čalamáda, čalamády recepty, čalamáda bez sterilizace, recepty čalamada, sterilizace zelí, recept čalamada, výborná čalamáda, recepty calamady

Suroviny:
zelí, paprika čerstvá červená, cibule, mrkev, cukr, ocet, olej, deko

Přidat fotografie receptu