Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Objevte tajemství bulharské kuchyně s pikantní čalamádou podle tradičního receptu. Tato chuťově bohatá směs zeleniny, dochucená směsí koření a jemnou pikantností, je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo samostatná svačinka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 525 kJ / 4 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,50 g |
Tuky | 259,20 g |
Vláknina | 117,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 870 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 415,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, očistíme, mrkev nastrouháme a ostatní drobně pokrájíme.
Krok 2: Zeleninovou směs zasypeme konzervačním přípravkem DEKO (nebo jiným nakladačem), vše dobře promícháme a uložíme přes noc do chladu.
Krok 3: Na druhý den nandáme do vyvařených sklínek, dobře upěchujeme, zavíčkujeme a dáme sterilizovat 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 24. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6zn
Moje poznámka
Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6zn
Nejnovější recepty
Pistáciová srdíčka
Přidáno před 2 hodinami
Šakšuka s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Smetanové těstoviny s česnekem a citronem
Přidáno před 8 hodinami
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno 8. 12. 2024 17:53
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno 8. 12. 2024 08:26
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Ryba z moře je dar přírody, ale dobrý kuchař ji povýší na pokrm bohů. Jak si s nimi poradíte vy? Otestujte se v našem kvízu
Měsíčky z kakaového těsta s rumovou polevou jsou krásně vláčné, mají výrazné aroma a stačí je připravit týden před Vánoci
Cukrář Josef Maršálek radí, jak správně skladovat cukroví: Pozor na balkon i pečivo plněné pudinkovými krémy, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí karlovarské rohlíky
Mzetka před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Verdis před 2 hodinami
Vdolky naší holky
ivka315 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
miroslavpokorny před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
arabam před 5 hodinami
Medovníkové koule
arabam před 5 hodinami
Vylepšené bramborové placky
vervla před 5 hodinami
Pomerančový koláč podle Annabel Langbein
MiselB. před 6 hodinami
Tématické fráze:
calamada,
čalamáda recept,
čalamáda recepty,
zelná čalamáda,
čalamády,
recept na čalamádu,
čalamáda se zelím bez vaření,
čalamáda ze zelí,
domaci calamada se zelim,
čalamáda se zelím,
čalamada z paprik,
recepty na čalamádu,
domácí čalamáda,
čalamády recepty,
čalamáda bez sterilizace,
recepty čalamada,
sterilizace zelí,
recept čalamada,
výborná čalamáda,
recepty calamady
Suroviny:
zelí,
paprika čerstvá červená,
cibule,
mrkev,
cukr,
ocet,
olej,
deko
Komentáře (7)