Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 76 195 kJ / 18 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 2 015,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Namažeme velkou misku trochou oleje. Přeneseme těsto na misku a zakryjeme. Necháme kynout při pokojové teplotě, dokud se nezvětší, přibližně 1 hodinu. Krok 3: Těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme ho na tloušťku asi 1,5 cm. Vykrajujeme koblihy (průměr asi 7,5 cm). Pokud děláte plněné koblihy, nevykrajujte střed. Krok 4: Koblihy položíme na plech tak, aby mezi nimi bylo dostatek místa. Zakryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme na teplém místě, dokud nejsou lehce nafouklé a jemné, asi 45 minut. Pokud vaše kuchyně není teplá, zahřejte troubu na 200°C na začátku tohoto kroku, pak vypněte, vložte plech do trouby a nechte dveře pootevřené.
Asi 15 minut před tím, než koblihy vykynou, nalijeme olej do hrnce s těžkým dnem, nebo do holandské trouby na středním ohni a ohřejeme ho. Krok 5: Pečlivě přidáme koblihy na olej a obracíme, zhruba po 45 sekundách. Pro vyjmutí použijeme kovovou naběračkou, kterou je vyzvedneme. Necháme smažit, dokud nebudou zlaté. Pozor, otvory na koblihu se smaží rychleji. Posypeme zdobením nebo naplníme a podáváme, nejlépe čerstvé.
Zveřejněno 21. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Moje poznámka
Smažené koblihy/donutky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Z7B
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 53 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
smažené koblihy,
recept na smažené koblihy,
jak smažit koblihy,
smažené koblihy recepty,
recept na smažený koblihy,
jak se smaží koblihy,
smažené koblihy s otvorem,
koblihy recept,
recept na koblihy,
smazeny koblihy,
smažené mini koblihy,
testo nafoukle v oleji,
rychlý donutky,
smazime koblihy,
recept na koblihy smažené,
kolihy smažené,
kdy se smažit koblihy,
jjak smažit koblihy,
recept ba na koblihy,
recepty smažené na koblihy
Suroviny:
mléko,
kvasnice,
vejce,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (14)
https://www.garneczki.pl/blog/quiz-kuchnia-polska/