RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Suroviny
Porce: 20-40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 295 kJ / 2 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,25 g |
Tuky | 204,50 g |
Vláknina | 51,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 92,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Zveřejněno 16. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Moje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
mafinka888 před 3 minutami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 6 minutami
Nivová omáčka
PetrM před 55 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 1 hodinou
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 1 hodinou
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 1 hodinou
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 1 hodinou
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 2 hodinami
Tématické fráze:
raw jednohubky,
raw sýr z ořechů s probiotiky,
raw fermentovat syr,
veganské jednohubky
Suroviny:
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
koření,
sůl,
olej,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
pažitka,
pepř,
bylinky
Komentáře (2)