Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z fermentovaných salámů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 746 kJ /
895 kcal
Bílkoviny111,98 g
Tuky41,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,00 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme. Krok 2: Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda. Krok 3: Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou. Krok 4: Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou. Krok 5: Dochutíme majoránkou a kdo může, tak i pár kapkami Tabasca.

Zveřejněno 2. 11. 2018

Poznámka autora clupmi

Salchichon je fermentovaný španělský salám, vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salám obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť. Tuto zvláštní chuť spolu s čekou Kmotrovou klobásou, která je velmi peprná, přenáší do guláše. Vysočina to jistí a ostravskou klobásu jsem přidal, protože je moje oblíbená, už z doby, kdy ji vymysleli v Masokombinátu Martinov. Suroviny jsou složeny z poživatin (což jsou potraviny, pochutiny a nápoje). Některé pochutiny jako například "Magi" se vyrábí a prodávají od roku 1923. Podravka se vozila z Jugoslávie jako svátost. http://clupmi.blog.cz/rubrika/recepty

http://miric.unas.cz/pochutiny-obecne/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z fermentovaných salámů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l495

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z fermentovaných salámů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l495

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Kvalita a cena potravin je relativní.

clupmi:
Qalita neééééé...:-)
No a cena? Jak pro koho, že;-)
(leč raději toho nechejme a nechte to tu vyluxovat:-K

Doporučoval bych vřele nejprve si podle receptu pokrm uvařit, ochutnat a pak napsat jestli chutnalo - nechutnalo, jestli to bylo moc ostré, kyselé, sladké, smradlavé, břidké, atd, atd. Jinak je to jen plané politizování nad džbánkem piva.

clupmi: I kdepak, plané politizování je kritika bez návrhu lepšího řešení. Dajda napsala perfektní řešení, pod které se podepíšu: Uvařit guláš z masa a drahé salámy nechat na nápaditější využití.

Za mne bez gulášového koření ( to jsem trochu nepochopila k čemu tam je) proč ne :yes:

Nevim, kdo z nas je slepy, ale at koukam jak koukam, tak zadny burt nevidim:-OO burtgulasi nemuze byt rec:no:Kdyz se tu da recept na odpalovane testo po xx, nebo biskupsky chlebicek po xx, nikomu to nevadi:-D:no:, tada kdyz ho neda zrovna clumpi:-(

zizala:
Za ty různobarevné cibule apod. zde 4. 11. 2018 11:56:02 bych vás nejraději zulíbal:-*
Ale avšak neučiním tak pouze z obavy, že bych to udělal z nevhodné strany a mohl být nařčen z análalpinismu :-D

Zobrazit 8 starších odpovědí

Prostě další buřtguláš, vyhldávání jich nabídlo 16.:-O

Lenunka: Děkuji za poučení. Budu si to pamatovat. :-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
fermentovaný salám, fermentované uzeniny, co je fermentovaný salám, fermentovaná jídla, recept na nápoj v sm00ty, guláš z vysociny, fermentované klobásy, fermentovaná cibule, recepty ze salamu, fermentovane klobasy recepty, fermentovaný salám recept, fermentovaná jídla recepty, co uvarit ze salamu

Suroviny:
salám vysočina, klobása, salám, klobása ostravská, sádlo, cibule, paprika sušená uzená, koření gulášové, sůl, pepř, majoránka, tabasco

Přidat fotografie receptu