Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,42 g |
Tuky | 33,27 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mladé se nemusí loupat.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cuketu, mírně osolíme a krátce podusíme. Cukety vyndáme a do pánve dáme zbytek másla, rozehřejeme ho a zasypeme moukou. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme chladným vývarem. Prošleháme, přivedeme k varu a necháme provařit 15-20 minut
Krok 3: Vložíme připravené cukety, promícháme, dochutíme solí, pepřem a koprem.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Kdo má rád, může dochutit citronem a špetkou cukru.
Podáváme např. k vařenému hovězímu masu, já jsem zvolila pečené kuře a brambory.
Zveřejněno 3. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Moje poznámka
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 13 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 10 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 14 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 23 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Suroviny:
cuketa,
máslo,
mouka hladká,
vývar,
sůl,
pepř mletý,
kopr čerstvý,
smetana ke šlehání
Komentáře (15)
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...