Zadělávaná cuketa s koprem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 624 kJ / 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,42 g |
Tuky | 33,27 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace ve starých kuchařkách, kde se připravoval hlavně zadělávaný květák nebo kedlubny.
Cuketky jsem tepelně zpracovala jen velmi krátce, jinak by byly moc měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 8. 2019 10:42
bofinka: děkuji za zajímavý komentář a mám radost, že se Ti to líbí
3. 8. 2019 19:51
Eja57: A troška to dochuť octom+cukrom, len jemne, aby to malo príjemnú sladkokyslú chuť .
3. 8. 2019 19:41
No, Maris neudelala besamel, ale velouté ( veluté), tj. pouzila jisku + vyvar a pridanim smetany vytvorila omacku supreme.
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto
3. 8. 2019 19:04
Eja57: a veľa kôpru!
3. 8. 2019 19:03
tejaja: semená Kvety som kupovala a posielala aj žížale...
3. 8. 2019 18:51
No když to shrnu - cuketa, patizon, tykev + bešamel + trocha smetany + kopr - můžu kdykoli a v jakémkoli množství protože je to vždycky
3. 8. 2019 18:13
magdalenka: Mne pred rokmi to strúhadlo odišlo, ale doniesla som si nové z Rakúska. Díky za Květu, potešila si ma. Preto sa divím, že v Čechách je problém s tekvicou, lebo Květa je v Ćechách vyšľachtená odroda.
3. 8. 2019 18:05
Eja57: Môžeš spraviť bešamel s maslom. Potom šľahačka a máš to jemnučké.
3. 8. 2019 18:04
tejaja: mala som to špeciálne strúhadlo na tekvicu, ale už nemám. Strúham na slzičkovom, preto len krátko varím. Pestujem tú tekvicu Kveta, to som tiež od teba pochytila...
3. 8. 2019 18:00
Eja57: Na prívarok je lepšia tekvica. Cuketu používam na iné veci. Neviem, ako u magdalenky, ale u nás sa tekvica na prívarok strúha špeciálnym strúhadlom, nie na kocky. Je to niečo ako dlhé hranolčeky. Ale v každom prípade je to dobrota.
3. 8. 2019 17:09
magdalenka: Maris to má v popisu moc hezky - cuketka trochu natáhne chuť másla a pak se vrátí už jen na chvíli...
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc ale bylo to moc dobré....
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc ale bylo to moc dobré....
3. 8. 2019 16:50
Aby som predišla prevareniu cukety, tekvice a pod., používam postup: spravím bešamel, prevarím dobre a vhodím na krátku dobu zeleninu...a smotana alebo plnotučné mlieko.
3. 8. 2019 16:37
Eja57: děkuju. fotky vyměněny - jak řekneš, tak se stane
3. 8. 2019 16:33
Tohle je dobrota i z patizonu ....miluju slovenské prívarky a tohle se tomu trochu podobá...krása
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 20 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 7 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 7 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 7 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 8 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 8 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zrcadlová poleva mirror glaze podle cukrářky Šárky Divácké udělá z každého dortu umělecké dílo
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Jak se starat o zahradu v listopadu. Na co nezapomenout před příchodem zimy
Další recepty
Suroviny: cuketa, máslo, mouka hladká, vývar, sůl, pepř mletý, kopr čerstvý, smetana ke šlehání
Zadělávaná cuketa s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8VYo
14 názorů