Tykvový prívarok

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 17 názorů

Suroviny

1 tykev
1 cibule
kopr
sůl
mléko (smetana)
1 lžice hladké mouky
cukr
ocet
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu nastrúhame na hrubšie a dlhšie hranolčeky na špeciálnom strúhadle.

  2. Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme tekvicu, kôpor, osolíme, troška podlejeme vodou a 10 min podusíme. Tekvica sa nesmie rozvariť, rezance musia ostať celé.

  3. Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a troška povaríme.

  4. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na sladkokyslo.
    Podávame so zemiakmi a volským okom, klobáskou na cibuľke a paprike alebo kúskom mäsa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tykvový prívarok

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: :-K;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: tekvicový prívarok od slovenskej hospodyně bych zařadila mezi TOP 5 mých oblíbených jídel:yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: :-) Škoda, že v Čechách akosi vymizla z obchodov tekvica, u nás ich dostať v sezóne bežne. A pritom desiatky rokov pestujem na záhrade českú odrodu Květa, pretože je nielen výborná, ale hlavne nie je ťahavá, ale kríčková. Pestujem aj cukety, aj špagetovú dyňu, ale rokmi som si vytriedila jedlá, na ktoré použijem tekvicu, kde cuketu a kde špagetovku. Nedá sa to zamieňať, pretože potom výsledok nedopadne dobre, nie je taký, aký má byť. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To je on:yes: věděla jsem, že Tejaja ho tady někde bude mít jako recept...před mnoha lety jsem si ho na Slovensku dávala kdykoli to bylo možné...doma se mi nikdy tak dobrý nepovedl...Kupodivu hodně dobrý se mi doma dařil z patizonu, z cukety to není ono...Budu muset někde ulovit ten létající talíř ( patizon) a uvařit...s brambory, mňam.....žádné maso....

    Odpovědět

  • milusaDz milusaDz(neregistrovaný)

    tejaja,až na ten kopr to je dýňanka.To je ono,ještě do ní dávali kuličky z nudlového těsta.Nosili to sebou na pole nebo pasákům na
    pastvisko.Struhadlo použiju na burgán-krmná řípa.Hned zítra ji udělám,doujám že bude mít táta radost.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jarka skrobakova: Jarka, ďakujem za foto ;-):yes: Teším sa, že chutilo, je to ten najlepší prívarok na svete :-D:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Už dlouho jsem se chystala uvařit tuhle baštu a tak se stalo dnes. Tejajko je to výborné, ten kopr nám tam velice chutnal. Určitě budu připravovat častěji tento skvělý prívarok. Posílám veliký bod a foto. Děkuji za fajn recept. :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p Já osobně bych to mohla jíst jen tak bez masa - mňamka ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    šupa..nemusí být hokaido;-):yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • VikiB VikiB(neregistrovaný)

    Ja som kúúpila maslovú tekvicu a bolo to výborné, mali sme to s duseným sójovým mäsom a zemiakmi.Diky za recept;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanka :-!:-!:-! Nerob mi takto navečer tými obrázkami chute :-!:-!:-! Tekvíc plná chladnička, to sa mám takto navečer prejedať ? Bóže, ty si ale kámoška...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Vidím,že na prívarky si odborníčka :yes: S tou šťavou máš úplnu pravdu,dokonca som to predtým chcela napísať aj ja:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanočka, keď je tej šťavy veľa, tak ani to mäsko nechýba:-D:-D:-D:-D:-D
    Bolo to nedorozumenie, pá :-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja som len napísala,ako to varím ja :-).Preto som napísala,že so sladkou,šlahačkovou smotanou,lebo napr.kamarátka tam dáva kyslú.Tiež som to skúšala a nebolo to ono :-S.No a že to jedávame s duseným mäsom...ty si napísala s kúskom mäsa,tak to mi pripadalo,ako napr.s kúskom pečeného alebo tak :-8Ide proste o to,že tento prívarok som už skúšala na veľa spôsobov a našla som si ten najlepší-s duseným mäskom (a musí tam byť veľa šťavy :-p) a s chlebom.To je všetko,dúfam že som ťa nenahnevala,viem že tam máš uvedené všetky varianty podávania ;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D Ivanočka moja, veď to tam píšem ;-);-) v surovinách je napísané mlieko a v zátvorke smotana, vyberie si každý, čo chce, ja uprednostňujem mlieko, vyhýbam sa zbytočným tukom v smotane, kto radšej smotanu, má to tam uvedené. A na konci postupu je napísané, s čím podávame, a tam je uvedené aj mäsko. ;-);-) Tak prečo to ...ale...;-)
    Ale máš úplnú pravdu, toho treba navariť vedro, inak bude málo :yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Toto je výborné jedlo,ale my ho robievame s duseným mäsom a sladkou smotanou.Práve dnes ho mám na pláne,potom pridám aj fotku.Kto to nepozná,možno mu to nepripadá nejak slávne,ale ja určite dávam bod,u nás sa toho musí navariť vždy aspoň za kýbel a jeme to s čerstvým chlebom,zemiaky mi k tomu moc nechutia.:-8;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tekvicovy privarok privarok cuketovy privarok tekvicovy privarok recept tekvicovi privarok dynanka tykvový olej recept tekvicový prívarok dynovy privarok tekvicový prívarok z maslovej tekvice co je privarok recept na tekvicovy privarok tekvicovi privarok recept burgan ripa tekvica prívarok privarok z maslovej tekvice tekvicový prívarok s mäsom najlepsi tekvicovy privarok tekvica na smotaně jak uvarit tekvicu

Zapomněl/a jsem heslo