Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota295 kJ / 70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina2,12 g
Cholesterol0 mg
Sodík6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

tejaja

27. 7. 2019 20:56

Eja57: :-K;-)

Eja57

27. 7. 2019 18:43

tejaja: tekvicový prívarok od slovenskej hospodyně bych zařadila mezi TOP 5 mých oblíbených jídel:yes::-K

tejaja

27. 7. 2019 18:36

Eja57: :-) Škoda, že v Čechách akosi vymizla z obchodov tekvica, u nás ich dostať v sezóne bežne. A pritom desiatky rokov pestujem na záhrade českú odrodu Květa, pretože je nielen výborná, ale hlavne nie je ťahavá, ale kríčková. Pestujem aj cukety, aj špagetovú dyňu, ale rokmi som si vytriedila jedlá, na ktoré použijem tekvicu, kde cuketu a kde špagetovku. Nedá sa to zamieňať, pretože potom výsledok nedopadne dobre, nie je taký, aký má byť. ;-)

Eja57

27. 7. 2019 18:31

To je on:yes: věděla jsem, že Tejaja ho tady někde bude mít jako recept...před mnoha lety jsem si ho na Slovensku dávala kdykoli to bylo možné...doma se mi nikdy tak dobrý nepovedl...Kupodivu hodně dobrý se mi doma dařil z patizonu, z cukety to není ono...Budu muset někde ulovit ten létající talíř ( patizon) a uvařit...s brambory, mňam.....žádné maso....

milusaDz

25. 10. 2014 23:47

tejaja,až na ten kopr to je dýňanka.To je ono,ještě do ní dávali kuličky z nudlového těsta.Nosili to sebou na pole nebo pasákům na
pastvisko.Struhadlo použiju na burgán-krmná řípa.Hned zítra ji udělám,doujám že bude mít táta radost.

tejaja

6. 10. 2013 17:23

jarka skrobakova: Jarka, ďakujem za foto ;-):yes: Teším sa, že chutilo, je to ten najlepší prívarok na svete :-D:yes:

jarka skrobakova

6. 10. 2013 15:40

Už dlouho jsem se chystala uvařit tuhle baštu a tak se stalo dnes. Tejajko je to výborné, ten kopr nám tam velice chutnal. Určitě budu připravovat častěji tento skvělý prívarok. Posílám veliký bod a foto. Děkuji za fajn recept. :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p Já osobně bych to mohla jíst jen tak bez masa - mňamka ;-)

rebeka

29. 9. 2011 18:25

šupa..nemusí být hokaido;-):yes::yes::yes::-D

VikiB

16. 8. 2011 15:38

Ja som kúúpila maslovú tekvicu a bolo to výborné, mali sme to s duseným sójovým mäsom a zemiakmi.Diky za recept;-)

tejaja

15. 7. 2009 20:22

Ivanka :-!:-!:-! Nerob mi takto navečer tými obrázkami chute :-!:-!:-! Tekvíc plná chladnička, to sa mám takto navečer prejedať ? Bóže, ty si ale kámoška...:-D:-D:-D

Ivana79

15. 7. 2009 18:13

Vidím,že na prívarky si odborníčka :yes: S tou šťavou máš úplnu pravdu,dokonca som to predtým chcela napísať aj ja:-D

tejaja

15. 7. 2009 14:47

Ivanočka, keď je tej šťavy veľa, tak ani to mäsko nechýba:-D:-D:-D:-D:-D
Bolo to nedorozumenie, pá :-D:-D;-);-)

Ivana79

15. 7. 2009 14:33

Ja som len napísala,ako to varím ja :-).Preto som napísala,že so sladkou,šlahačkovou smotanou,lebo napr.kamarátka tam dáva kyslú.Tiež som to skúšala a nebolo to ono :-S.No a že to jedávame s duseným mäsom...ty si napísala s kúskom mäsa,tak to mi pripadalo,ako napr.s kúskom pečeného alebo tak :-8Ide proste o to,že tento prívarok som už skúšala na veľa spôsobov a našla som si ten najlepší-s duseným mäskom (a musí tam byť veľa šťavy :-p) a s chlebom.To je všetko,dúfam že som ťa nenahnevala,viem že tam máš uvedené všetky varianty podávania ;-):-D

tejaja

15. 7. 2009 08:53

:-D Ivanočka moja, veď to tam píšem ;-);-) v surovinách je napísané mlieko a v zátvorke smotana, vyberie si každý, čo chce, ja uprednostňujem mlieko, vyhýbam sa zbytočným tukom v smotane, kto radšej smotanu, má to tam uvedené. A na konci postupu je napísané, s čím podávame, a tam je uvedené aj mäsko. ;-);-) Tak prečo to ...ale...;-)
Ale máš úplnú pravdu, toho treba navariť vedro, inak bude málo :yes::-D:-D:-D

Ivana79

14. 7. 2009 11:35

Toto je výborné jedlo,ale my ho robievame s duseným mäsom a sladkou smotanou.Práve dnes ho mám na pláne,potom pridám aj fotku.Kto to nepozná,možno mu to nepripadá nejak slávne,ale ja určite dávam bod,u nás sa toho musí navariť vždy aspoň za kýbel a jeme to s čerstvým chlebom,zemiaky mi k tomu moc nechutia.:-8;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tekvicovy privarok privarok cuketovy privarok tekvicovy privarok recept tekvicovi privarok dynanka tykvový olej recept tekvicový prívarok dynovy privarok tekvicový prívarok z maslovej tekvice co je privarok recept na tekvicovy privarok tekvicovi privarok recept burgan ripa tekvica prívarok privarok z maslovej tekvice tekvicový prívarok s mäsom najlepsi tekvicovy privarok tekvica na smotaně jak uvarit tekvicu

Suroviny: tykev, cibule, kopr, sůl, mléko, mouka hladká, cukr, ocet, olej

TopRecepty.cz

Tykvový prívarok

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXJ