Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,25 g |
Tuky | 20,43 g |
Vláknina | 14,32 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 49,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté maso opečeme na trošce oleje z obou stran, aby se zatáhlo. Zalijeme vodou, jen aby bylo maso ponořené. Přidáme očištěnou zeleninu, koření a vaříme do změknutí masa. Měkké maso obereme od kosti.
Krok 2: Na omáčku necháme zesklovatět na másle nakrájenou cibuli.
Krok 3: Přidáme mouku, zamícháme a nakonec přidáme papriku. Opět zamícháme a ihned zalijeme zchladlým vývarem z masa, pořádně promícháme a necháme vařit cca 15-20 minut. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: Do provařené omáčky přidáme smetanu, obrané maso, hrášek a nastrouhanou mrkev z polévky. Společně už jen krátce povaříme. Dochutíme pepřem, špetkou cukru, případně solí.
Krok 5: Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 21. 8. 2017 16:11
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEXE
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 51 minutami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 55 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 1 hodinou
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 3 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 4 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 6 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 14 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 16 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 17 hodinami
Komentáře (5)