Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 557 kJ / 2 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,90 g |
| Tuky | 49,35 g |
| Vláknina | 22,03 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 379,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.
Krok 2: Vykynuté těsto si rozdělíme na 20 kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, na kterém uděláme klasický uzel. Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 10 -15 minut kynout.
Krok 3: Uzlíky potřeme směsí vejce a tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Moje poznámka
Česnekovo - tymiánové uzlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j1J5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 42 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
česnekové uzlíky,
tymiánová pomazánka,
jak se dela tymiánový olej
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
česnek sušený,
tymián,
droždí,
cukr,
voda,
olej,
vejce,
tymián
Komentáře (10)
Dekuji za super recept