Česnekovo - tymiánové uzlíky

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1,5 hodiny 20 ks Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 kl soli
1 kl sušeného česneku
1kl tymiánu (měla jsem sušený)
1 kostka droždí
1 kl cukru
250 ml teplé vody
3 pl oleje
Na potření:
1 rozšlehané vejce
1 kl tymiánu
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme olej a vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 20 kousků. Z každého kousku vyválíme váleček, na kterém uděláme klasický uzel. Uzlíky dáváme na plech s pečícím papírem, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 10 -15 minut kynout.

  3. Uzlíky potřeme směsí vejce a tymiánu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°asi 15 minut dozlatova.

Poznámka

Uzlíky jsem dělala včera na oslavu jako přílohu k sýrové roládě - byly hned pryč:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekovo - tymiánové uzlíky

Zapomněl/a jsem heslo