Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 259 kJ / 301 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,54 g |
Tuky | 15,59 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 216 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Dále opékáme, mícháme asi 4 minuty Krok 3: Do směsi přidáme rozmíchaná vajíčka a mícháme do sražení . Krok 4: Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 21. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mozeček z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0B9
Moje poznámka
Mozeček z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0B9
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 8 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 22 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 23 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
pýchavka recepty,
úprava pýchavky,
recepty z pýchavky,
pokrmy z pýchavky,
úprava houba pýchavka polévka recept,
píchavka top recepty,
pichavka mozeček,
pokrm z pýchavek,
pýchavka na máslem,
pýchavka jako na mozeček,
pychavka jako mozeček,
mozečejk z pýchavky,
pýchavka jako mozeček recept,
houby na mozeček,
pichavka úpravy,
pokrmy z píchavek,
pychavka kuchyňská uprava,
mozeček z z pýchavek,
kuchyňská úprava pichavky,
recept na úpravu houby píchavky
Suroviny:
houba pýchavka,
cibule,
máslo,
vejce,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
https://www.prostreno.cz/krok-za-krokem/clanky/284...
Sherry je oblíbený aperitiv, který se přidává do několika receptů. Používá se na marinády, rozumí si se všemi druhy masa a dochutí i hustou mrkvovou polévku. Je zkrátka všestranné. Co ale dělat, pokud vám v kuchyni dojde? Použijte náhražku!
Internetová encyklopedie sherry popisuje jako druh alkoholického nápoje vyrobeného ze speciálních odrůd bílých hroznů. Jde o víno, které se nechá plně prokvasit a poté se do něj přidá vinný destilát. Tento postup přípravy se liší například od portského vína. Tam se destilát přidává již v průběhu fermentace. (Ve víně tak zůstává vyšší přirozený podíl cukru.)
Sherry, které je používáno při přípravě sladkých i slaných pokrmů, se podává zejména jako aperitiv. Nalezení náhrady v kuchyni přitom není tak docela snadné, protože se nejedná o položku, která je v domácnosti „běžně skladem“. Nemožné to ale není. Na výběr máte hned z několika možností.
Mezi nealkoholické varianty, které sherry aspoň z části nahradí, patří jablečný ocet. Ten může být použit ve stejném poměru, o jakém se v tom kterém receptu hovoří. Ocet přitom dodá vašemu jídlu stejné množství kyselosti a jasu. Výborný je i ocet rýžový vinný. Právě on může sherry zastoupit a přiblížit tak pokrm „originálu“, a to bez obsahu alkoholu. A co dalšího zachrání vaše jídlo?
V případě, že sherry nemáte, kuchaři doporučují vanilkový extrakt, který potravinám dodá jakousi hřejivost a příjemné aroma. Řešením je i pomerančový džus nebo šťáva z ananasu. Opět se jedná o stejný poměr vůči aromatickému vínu. Leckdy pomůže také broskvová nebo meruňková šťáva. U těchto dvou položek však zvažte ředění těchto náhradníků vodou, pokud je nektar příliš silný. Mohlo by dojít k výraznému, leč nechtěnému ochucení pokrmu.
Pochopitelně, že sherry mohou nahradit suchá bílá či červená vína, přičemž charakter každé odrůdy vždy ovlivní recept trochu jinak, a to díky rozmanité kyselosti a hloubce. (Pokud vám víno, které máte doma, přijde suché až moc, přidejte trochu hnědého cukru.) Nebo rovnou použijte italské dezertní vínko Marsala či portugalskou Madeiru. Oba tyto typy se sherry podobají možná ze všeho nejvíc.
Ty recepty sem cpu hlava nehlava, a kdybych je měla všechny uvařit, nemohla bych je stíhat sníst (leda bych si otevřela kantýnu
Moc tě zdravím!
*DUŠENÉ HOUBY PO ANGLICKÉM ZPŮSOBU
800 g hub, 2 lžíce másla, 100 g tlustého od šunky, trochu hovězího vývaru (nebo vodu s masoxem), lžíci hladké mouky, sklenku sherry a smetany, 1/2 citronu, bílý pepř, sůl, kari koření, petrželka.
Houby nakrájíme na čtvrtky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky pokrájené tučné šunky, cibuli, houby a dusíme podlité vývarem. Přidáme kuličku uhnětenou z másla a mouky a houby tak zahustíme. Vmícháme sherry, citr. šťávu a smetanu, okořeníme a přidáme usekanou petrželku.
Moc zdravím!