Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagetová dýně s ruskou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 076 kJ /
735 kcal
Bílkoviny8,70 g
Tuky65,02 g
Vláknina7,96 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 724 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím dyňu cca 20 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).
Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme. Použijeme cca 500 g, zvyšok nám v chladničke vydrží niekoľko dní na iné jedlo. Krok 2: Cviklu a uhorky nakrájame na maličké kocôčky. Cibuľu a cesnak narežeme nadrobno. Krok 3: Zmiešame cviklu, uhorky, cibuľu, cesnak so smotanou, majonézou a chrenom. Dosolíme. Krok 4: Teplú uvarenú špagetovú dyňu dáme na taniere a prelejeme ruskou omáčkou. Ihneď podávame.

Zveřejněno 11. 12. 2018

Poznámka autorky tejaja

Ruskú omáčku možno použiť aj na klasické špagety a výborne sa hodí na pečené alebo v šupke varené zemiaky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eo5m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eo5m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tejaja: Ja ďakujem za recept! :yes:

Veronika.Hrozna: Zabudla som sa poďakovať za peknú fotku. :-K Tak dodatočne ďakujem. ;-)

tejaja: Zbyteček ze včera , bude k srnčímu řízku!

Veronika.Hrozna: Ďakujem ti pekne, veľmi ma teší, že ti chutí. Som ozaj rada. :-K;-)

Dnes jsem dělala zase tu tvoji ruskou omáčku k pečeným bramborám! Bylo to vynikající , dneska bez masa zcela dietní !

Manžel ten šalát obedoval , olovrantoval, večeral a teraz ho doráža na raňajky.:-O Ja som iba chutnala , keď sa chvíľku odležal!:-O:-O:-O:-D

tejaja: Dneska si vzala i dcera do krabičky ruskou omáčku a manžel si ji objednal k pečenému žebru na zítřek!:yes: Já ji jedla jenom tak s chlebem , konečně se mi podařilo sníst celou porci, jinak jsem jen chutnala, než to bleskově zmizelo z lednice.:-D

Veronika.Hrozna: :-D:-D Som rada, že chutí. Druhý raz nikoho nepúšťaj do kuchyne, kým sa nenaješ ty. :-D:-D;-)

Ten ruský salátek / omáčka/ je vynikající , dala jsem čerstvý křen a ochutila zakysanou smetanou a majonézou. Přidala jsem česnekovou pažitku a jenom 1 malou kyselou okurku ! Dýni jsem nahradila smaženým domácím kuřátkem ! Nedělám určitě naposledy!

Měla by si ten recept šoupnout samostatně mezi salátové přílohy, takto se lehce přehlédne.<3

Veronika.Hrozna: Ďakujem, súhlasím s tebou, tá omáčka je fakt výborná. Ďakujem za radu, presuniem recept do omáčiek. Pracuje sa na tom, že sa bude dať zaradiť recept nie do jednej, ale dvoch kategórií. Mala som dilemu, kam ho dať, kvôli dyni do zeleniny, ale kvôli omáčke by išiel aj do omáčok aj do šalátov. ;-)

tejaja: <3 Vedela by som si predstaviť tento šalátik bez chrenu a miesto neho čerstvý kôpor , ako alternatívu! Určite by bol super !

Tématické fráze:
omáčka se špagetovou dýní, ruská omáčka recept, recepty ze špagetové dýně, ruska omacka se zeleninou a smetanou, špagetová dyne co s ni

Suroviny:
dýně špagetová, smetana kysaná, řepa červená, okurky sterilované, majonéza, cibule, česnek, křen strouhaný, sůl

Přidat fotografie receptu