Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 010 kJ / 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,93 g |
Tuky | 14,52 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 68,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.
Krok 2: Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.
Krok 3: Kašu dáme na tanier a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Moje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 20 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 23 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tagliatelle s cuketovou omáčkou
KrisZaezemi před 23 minutami
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Babka-Korenarka před 24 minutami
Meruňkové řezy II.
Quincey před 2 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
paprika1000 před 2 hodinami
Himaláje buchta
Amalka7 před 10 hodinami
Domácí lučina
hanazadrazilova před 11 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
poirotka před 12 hodinami
Šopský salát
radekfiala před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 14 hodinami
Dopékané řízky
jakub@V před 14 hodinami
Tématické fráze:
jáhlová kaše recept,
jáhly recepty,
recepty z jahly,
jahly/pseno,
pohanková kaše s mákem
Suroviny:
jáhly,
voda,
mák mletý,
banán,
šťáva citronová
Komentáře (17)
K tej horkosti: Pšeno kupujem a jem oddávna, ešte v čase, keď som sa vydala a to je už niekoľko desaťročí. Vždy len prepláchnem studenou vodou a varím. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bolo horké. Neviem, odkiaľ sa to berie, tá myšlienka o horkosti, ale fakt som pšeno horké namala ani raz.