Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 010 kJ / 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,93 g |
| Tuky | 14,52 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 68,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.
Krok 2: Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.
Krok 3: Kašu dáme na tanier a ozdobíme čerstvým ovocím podľa chuti.
Zveřejněno 12. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Moje poznámka
Jáhlová kaše s mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/94yJ
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 26 minutami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 29 minutami
Mandlové laskonky
IRBONA před 30 minutami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 54 minutami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 1 hodinou
Čína z vepřového masa
IvanaK před 2 hodinami
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 3 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jáhlová kaše recept,
jáhly recepty,
recepty z jahly,
jahly/pseno,
pohanková kaše s mákem
Suroviny:
jáhly,
voda,
mák mletý,
banán,
šťáva citronová
Komentáře (17)
K tej horkosti: Pšeno kupujem a jem oddávna, ešte v čase, keď som sa vydala a to je už niekoľko desaťročí. Vždy len prepláchnem studenou vodou a varím. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bolo horké. Neviem, odkiaľ sa to berie, tá myšlienka o horkosti, ale fakt som pšeno horké namala ani raz.