Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 533 kJ / 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,60 g |
| Tuky | 11,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto.
Utvoříme váleček, který nakrájíme na kousky cca 1 cm. Krok 2: Plech vyložíme pečícím papírem. Z každého kousku těsta vytvoříme kuličku, dáme na plech a zmáčkneme do menší placičky. Posypeme směsí sezamu.
Pečeme na 150°C přibližně 15 minut. Krok 3: Podáváme se zeleninou a oblíbenou omáčkou - např. sladká chilli nebo dipem ze zakysané smetany podle chuti. Protože v sušenkách není žádný tuk, tak jsou sušší a s dipem jsou chutnější.
Utvoříme váleček, který nakrájíme na kousky cca 1 cm. Krok 2: Plech vyložíme pečícím papírem. Z každého kousku těsta vytvoříme kuličku, dáme na plech a zmáčkneme do menší placičky. Posypeme směsí sezamu.
Pečeme na 150°C přibližně 15 minut. Krok 3: Podáváme se zeleninou a oblíbenou omáčkou - např. sladká chilli nebo dipem ze zakysané smetany podle chuti. Protože v sušenkách není žádný tuk, tak jsou sušší a s dipem jsou chutnější.
Zveřejněno 9. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní sušenky z čočkové mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N4rD
Moje poznámka
Pikantní sušenky z čočkové mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N4rD
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 1 hodinou
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 11 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 2 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 2 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 3 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 5 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 5 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 8 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 9 hodinami
Suroviny:
mouka čočková,
voda,
olej,
koření,
česnek
Komentáře (6)
Terezko, já jsem ji taky ještě neměla, ale líbí se mi
Máš dobrý zdroj, určitě jsou mouky přímo ze mlýna velice kvalitní
Pozerala som sa už na múky zo strukovín, ale nikdy som ich neobjednávala. Po tvojom recepte si šošovicovú múku pri najbližšom nákupe určite objednám.
http://www.mlyn-zrno.sk/page2.htm