Dort Doboš
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 925 kJ / 7 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,61 g |
Tuky | 426,15 g |
Vláknina | 6,96 g |
Cholesterol | 2,73 g |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 789,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Doboš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXn5
Moje poznámka
Dort Doboš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MXn5
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 3 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 5 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 7 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 8 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 8 hodinami
Tématické fráze:
dobešovy řezy,
dobešův dort,
dort dobos,
doboš dort,
doboš řezy,
dobešův dort recept,
doboška,
dobešovi řezy,
dobešův řez,
dort dobeš,
dobes dort,
dobešovy rezy recept,
doboš řezy recept,
rezy dobos,
dobošův dort,
doboš řez,
doboska recept,
dort doboška,
dobesuv dorty,
řez doboš
Suroviny:
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
máslo,
cukr,
pudink čokoládový
Komentáře (19)
mixéru, aby se to za stálého míchání chladilo. Za tu vteřinu, se to na ten horký nerez přilepilo u dna! Ne moc, ale sraženina už byla vidět. Takže, skokem do dřezu se studenou vodou a míchat dál! Nejdříve schladit tu mísu, jinak bude vaječná, sladká omeleta. Rozpušteni čokolády, také oříšek, nechtělo se to rozpustit bez toho kakaového másla.Utvorila se sraženina a ta se nalepila u dna. Bála jsem se přidat máslo, je v něm voda, aby se to nespeklo do krusty, tak jsem přidala asi 60 g Cery a krásně se to vše smíchalo. S tou Cerou to byla improvizace, těsně před vyhozením 360 g čokolády. Teplou čokoládu jsem vmichala postupně do těch prochladlých vajíček. Vznikla z toho lesklá polotuhá hmota. Teď jsem si udělala kávu a čekám, až bude mít, hmota s čokoládou a našlehané máslo stejnou teplotu, abych zasejc něco nezkazila. Za hodinu smíchám a ochutnam,
Krém už je doboškové chuti, opravdu se vyplatí si s ním, tu dobošku upéct. Kakao, by v něm docela chuťově neladilo a o pudinku se vůbec nezmiňuji! Pan Doboš, věděl, co dělá!
Tak, a jdu udělat krém! Pak udělám těsto a když to bude jedlé a budou sedět množství krému a těsta, z těch dvou receptů , písnu kompletní recept! Uvidíme , jak to dopadne!
( Před lety jsem Doboše pekla podle staré maďarské kuchařky - ta někde zmizela - a pamatuji si, že jsem si to zjednodušila - natřela piškotové těsto v tenoučké vrstvě na pečící papír na velký plech, pekla fakt jen pár minut, no a ostrým okrajem dortové formy vykrájela ta kola....)
varecha.pravda.sk/recepty/dobosova-torta-pre-mojho-manzela-fotorecept/30008-recept.html
A čo tieto?
https://www.toprecepty.cz/recept/23244-dobosuv-dor...
nebo na
https://www.apetitonline.cz/recepty/900-dobosuv-do...
Ten na Apetitu je i s polevou, ale čokoládovou. Správná poleva je asi v receptu od nofrony:
https://www.toprecepty.cz/recept/29876-dobos/
Zdravím!
...se chystám na tady tentok: http://chvalacokolady.blogspot.com/2016/01/dobosuv...
(když nic jiného, tak si aspoň počtete, že