Doboš

Suroviny

Korpus:
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku cukru krupice
3/4 hrnku polohrubé mouky
Krém:
150 g tmavé čokolády
150 g másla
2 polévkové lžíce mléka
150 g moučkového cukru
Poleva:
1/2 hrnku třtinového cukru
4 polévkové lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, nejméně 10 minut. Opatrně vmícháme mouku, vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 8-10 minut. Necháme zcela vychladnout na mřížce a odstraníme papír.

  2. Čokoládu nalámeme, přidáme mléko, necháme rozpustit a mírně vychladnout. Máslo a cukr vyšleháme přidáme čokoládu a pořádně vyšleháme v hladký krém.

  3. Vychladlý korpus rozdělíme na 4 dílky, tři natřeme krémem a skládáme na sebe, vrchní díl nenatíráme. Potřeme i boky, trochu krému si necháme stranou na ozdobu.

  4. V kastrolku si rozpustíme cukr s vodou, pozvolna vaříme na konzistenci sirupu.

  5. Horký sirup natřeme na horní díl, nožem naznačíme kde budeme řezat.

  6. Dozdobíme krémem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si upravila z knihy Lahodná čokoláda

Komentáře k receptu Doboš

Tématické fráze: dobos dobošové řezy dobošovy řezy dobošové řezy recept doboš řezy dobošovy řezy recept domácí dobošové řezy recept dobošovy řezy dobos rez doboš dort dobos rezy recept řezy doboš recept doboš dort doboš doboš recept jednoduchy dobos recepty doboš dobošové řezy videorecept dobošové pláty moučník doboš