Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobošův dort

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min tepelná úprava)

29. 9. 2011 08:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota24 655 kJ / 5 893 kcal
Bílkoviny83,93 g
Tuky349,53 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol3 327 mg
Sodík182 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy592,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept jsem objevil na apetitonline.cz a jen nepatrně jej obměnil. Tohoto pradědečka všech vrstvených máslových dortů s čokoládovou polevou vytvořil maďarský cukrář Jószef Dobos v roce 1885 pro císaře Franze Josefa II. a o jeho tajemství se s vídeňskými cukráři podělil až o dvacet let později. Pečou ho dodnes!

http://www.apetitonline.cz/recepty/900-dobosuv-dor...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eja57

19. 2. 2020 19:47

Veronika.Hrozna: vždyť jsi psala, že použiješ krém z odkazu od Casino...Máslo do pěny...žloutková směs...rozpuštěná čoko směs...smíchat v pořadí čoko do žloutkové směsi a to vše do šlehaného másla...

Veronika.Hrozna

19. 2. 2020 19:06

Mě taky není jasný krém, přišlehejte máslo, ale už rozšlehané, nebo celé a přidat ještě do teplých vajíček s tím uvařeným cukrem? Nebo do studených, tam se mi už nerozšlehá a budou hrudky másla v krému? Jak to je, tedy?

Renata

15. 7. 2013 11:22

Moje teta na pečení koupusů používala dna k forem na dorty, byly pak krásně tenké a dělala jich 8. Moc na ten dort vzpomínámn dělal mi ho vždy k narozeninám

Alena

7. 4. 2013 09:16

a kde je čokoládová poleva? bez té to není Doboš. ostatně i jiné kuchařky, staré, tento recept píší jinak, ani Apetit není všemocný.

zuzka

1. 11. 2012 15:02

moccccc dobryyyyyyyy

rebeka

29. 9. 2011 21:46

asi to bude pracnější, ale vypadá to moooc dobře:yes::yes::-p;-):-K

zizala

29. 9. 2011 16:22

magdalenka: jj, tak nějak to bylo. Tenkrát to rozkrájení dopadlo špatně hlavně z estetického důvodu, placka i s polevou se mi rozlámala na nevzhledné kusy :-8:-8 Ale někdy před půl rokem jsem si na recept vzpomněla a uvažuju, že mu dám ještě šanci...přece jen, uteklo pár let, trochu zkušeností přibylo... uvidím ;-)

magdalenka

29. 9. 2011 15:13

zizala:Moja mamka kedysi dobošku často piekla, v jej receptoch sa píše, že karamel sa natiera na poslednú placku (celkom je 6 okrúhlych placiek). Samotný karamel: 1 KL masla, 150 g kr. cukru, - do svetlohneda + niekoľko kvapiek citrónu, rýchlo natrieť na placku, nôž potretý maslom pri natieraní a kruh rozkrájať na 16 dielov. Stále maslo na noži! Výseče potom dať navrch a podľa nich krájať tortu.

zizala

29. 9. 2011 14:04

Já znám Dobošův dort, ale místo griliáše je nahoře karamelová vrstva, která se musí zahorka nakrájet. Tím je právě zákusek jedinečný. Kdysi jsem to zkoušela a vůbec se mi ten karamel nakrájet nepovedl:-( proto si to pamatuju. Tohle je určitě moc dobré, i celkem jednodušší než originál, ale nevím, co by této variantě řekl pan Doboš ;-)

lomačka

29. 9. 2011 12:53

Jůůů pěkně to vypadá a bude to dobrůtka :-p;-):yes::yes::yes:

lomačka

29. 9. 2011 12:52

Vždyt je tam přidáno www.atd. ,tak si to přečtěte pořádně. Tam je to napsaný podrobně :-)

Zuzka - Cobra

29. 9. 2011 12:39

Moc pěkné! :yes::-K a jistě dobré, ráda vyzkouším.

Evosheek

29. 9. 2011 11:16

Korpus není hnědý. Hnědý je pouze čokoládový krém. Kakalo se nedává.
Ano, původní dvě placky jsem rozkrojil, omlouvám se. Hned to opravím.

Sabrina

29. 9. 2011 10:53

To musí být mňamka- vypadá úžasně....:-p :yes: Také jsem nepochopila z receptu to vrstvení...na Dobošův dort se má dělat 6 stejně velkých placek...tady upečeme dva plechy s těstem a potom si to nakrájíme na šest částí ?

Jiřička

29. 9. 2011 10:43

Omlouvám se, to hnědé je krém už to vidím.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobošovy řezy dobšův dort dobešuv dort dort z placek řezy doboš dobošovi řezy dobšuv dort recept doboš řezy dobošovy dort dobosovi rezy recept zákusek doboš dobešuv dort recept madarsky dort dorty a jiné pečeníčko dorty a jiné pečeníčko dobošův karamel dobošuv zakusek dorty recepty bobošův dort dobošovy řezy - recept

Suroviny: žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, cukr krupice, ořechy lískové, olej, čokoláda na vaření, žloutek, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Dobošův dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5Z2