Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka ze 3 hrstí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

4. 2. 2010 14:02

Suroviny

Porce: Plný hrnec :-)

Nutriční hodnoty

Energie143 kJ / 34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina1,82 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

terysha.mathey

31. 3. 2012 11:29

hhu: :yes::yes::yes:

MissTwiggy

26. 4. 2011 23:29

jak říkáte, rýži chviličku povařit a potom ji nenechávám na sporáku, ale s pokličkou ji zabalím do utěrky a ještě pod peřinu:-) to je potom jistota že se dodělá sama:-)

Vendulli

4. 2. 2010 19:16

mnam:yes:

terysha.mathey

4. 2. 2010 18:37

:yes: jj presne nad tim jsem premyslela, kdyz jsem ji varila, ale dneska spim sama, takze me to nijak neirituje :-) a děkujuuuu:-K

BILKOVAI

4. 2. 2010 18:21

To vypadá moc jedle. "Prdící", ale zdravá. Ne nadarmo se říká "jeden prd je jak sto doktorů" Proto dávám bodíka:-D:yes:

terysha.mathey

4. 2. 2010 17:17

Zuzanko, tak snaaaad bude dobrá! A promiň za zmatek :-8

Zuzana

4. 2. 2010 16:58

Terezko, děkuji za vysvětlení. Příště rýži vyzkouším takhle uvařit. A nejenom rýži ale i :yes: polévku.

terysha.mathey

4. 2. 2010 16:37

Kazdopádně na tom vlastně asi vůbec nezáleží, já to zkoušela na elektrickém vařiči, plynu i na peci a z té pece jsem to dala pryč úplně. Nikdy jsem ji neměla tvrdou, to se vážně uvaří, jen se to nesmí otvírat ( u té rýže samotné stačí 15 minut) a nemělo by se to míchat.... a udělá se to vždycky....

terysha.mathey

4. 2. 2010 16:31

Zuzi, ne ne vařím na plynu,... pokud vypneš plyn a sáhneš na to, spálíš se, tak něco tam asi zůstává:-8 :) Nevím, třeba to na té plotýnce ani zůstávat nemusí, já to tam prostě vždycky nechávám..... zvyk asi :-)

Zuzana

4. 2. 2010 16:24

Terezko, píšeš, že nechat povařit 2 minutky a pak nechat na plotýnce. To znamená, že vaříš na elektrickém sporáku. Jenomže při psaní receptu jsi pravděpodobně vycházela, že každý asi vaří na elektrickém, nebo podobném sporáku. Kdybych se nezeptala, tak bych se u plynového sporáku uvařené rýže nedočkala. I já rýži vařím tak, že ji nejdřív orestuji, ale pak ji musím 15 – 20 minut dusit. To znamená, že pod kastrolkem musí být příjem tepla (elektřina nebo plyn). Po elektřině je plotýnka rozpálená, ale po vypnutí plynu ne.:-D:-D:-D Myslím, že recept by měl být napsaný tak, aby dokázali podle něho uvařit všichni = "plynaři i elektrikáři". Recept by si měla opravit a doplnit. Každý komentáře nečte a za rok, za dva, to bude platit dvojnásobně.

JanaDorazinova

4. 2. 2010 16:05

Úžasná polévka!:-p:yes:

terysha.mathey

4. 2. 2010 15:35

Jo no ukázka toho, co se prodává :-) ani to tam nemělo být, už jsem to smazala...

Lucie

4. 2. 2010 15:25

Musí být moc dobrá. Jen ty brambory vypadají nechutně :-O

terysha.mathey

4. 2. 2010 15:05

Zuzana: rýži tak vařím normálně, jen trošku na oleji orestuju, přidám nějaké kořeni, zaleju vodou, přivedu k varu a nechám stát.. je pak fajn sypká no a na pohance byl tento postup přímo napsaný na té krabici, tak jsem si řekla, že to udělám dohromady a bylo krásně měkké obojí... hlavně musi byt dobrá poklička, přikrýt by se to mělo a nechat stát na teplé plotýnce... :yes: (každopádně ta voda musí VARIT, tak minutku dvě alespoň), hodně štěstí

Zuzana

4. 2. 2010 14:58

Polívka se mi moc líbí a ráda bych ji uvařila. Mám obavy s rýži a pohanky. Bude rýže a pohanka dostatečně měkká, když ji nebudu vařit? Stačí je doopravdy jenom zalít vřelou vodou a nechat cca 20 minut stát? Já ríži dusím 15 - 20 minut. Voda pomalu bublá, ale tady se má jenom zalít horkou vodou. Děkuji za vysvětlení.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bujonová polévka dietní recepty z kuskusu hrsti dietni kuskus hlávkové zelí s luštěninou fazole dietní recept vařit na plynu nebo elektřině? polévka ze 3 hrstí co ze starých sladkých rohlíků co znamená znamená hrst v kuchyni jak vypadá hrst? kuskus se zelím co uvařit na elektrickém vařiči co znamená hrst kuskus se zelím recept recepty bujonová polévka recepty polévky s luštěninou,pohankou jak se kuskus prodává polévka hrst polévka s luštěninami a zelím

Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, fazole v rajské omáčce, pohanka, rýže, kuskus, cibule, kmín celý, ocet, sůl, pepř, cukr, česnek granulovaný, petrželka, bujón

TopRecepty.cz

Polévka ze 3 hrstí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QZ9