Polévka ze 3 hrstí

terysha.mathey Kuchařka: terysha.mathey

Doba přípravy: 30-40 minut Plný hrnec :-) Dietní recepty , Redukční 19 názorů

Suroviny

bílé hlávkové zelí
trochu brambor
konzerva fazolí v rajské omáčce
hrst pohanky
hrst rýže
hrst kuskusu nebo jiné podobné
1 menší cibule
kmín
ocet
sůl
pepř
trochu cukru
granulovaný česnek
petrželka
může být bujónová kostka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku dáme olej, na něm chvíli osmahneme rýži s pohankou, přisypeme kuskus a zalejeme vroucí vodou (či studenou a přivedeme k varu), přimícháme sůl, pepř, trochu česneku, zavřeme, přikryjeme utěrkou a necháme stát cca 20 minut.

  2. Do kastrolu dáme trochu oleje, cibulku najemno, na to zelí (nahrubo na struhadle), kmín, sůl, orestujeme, přilejeme vodu, nasypeme brambory na kostky a přikryjeme, vaříme 10 minut.

  3. Poté přimícháme fazole i s rajčatovou omáčkou, rýžovo-pohankovo-kuskusovou směs, nasekanou petrželku, prohřejeme, dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Polévka ze 3 hrstí

  • MissTwiggy MissTwiggy

    jak říkáte, rýži chviličku povařit a potom ji nenechávám na sporáku, ale s pokličkou ji zabalím do utěrky a ještě pod peřinu:-) to je potom jistota že se dodělá sama:-)

    Odpovědět

  • Vendulli Vendulli

  • :yes: jj presne nad tim jsem premyslela, kdyz jsem ji varila, ale dneska spim sama, takze me to nijak neirituje :-) a děkujuuuu:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To vypadá moc jedle. "Prdící", ale zdravá. Ne nadarmo se říká "jeden prd je jak sto doktorů" Proto dávám bodíka:-D:yes:

    Odpovědět

  • Zuzanko, tak snaaaad bude dobrá! A promiň za zmatek :-8

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Terezko, děkuji za vysvětlení. Příště rýži vyzkouším takhle uvařit. A nejenom rýži ale i :yes: polévku.

    Odpovědět

  • Kazdopádně na tom vlastně asi vůbec nezáleží, já to zkoušela na elektrickém vařiči, plynu i na peci a z té pece jsem to dala pryč úplně. Nikdy jsem ji neměla tvrdou, to se vážně uvaří, jen se to nesmí otvírat ( u té rýže samotné stačí 15 minut) a nemělo by se to míchat.... a udělá se to vždycky....

    Odpovědět

  • Zuzi, ne ne vařím na plynu,... pokud vypneš plyn a sáhneš na to, spálíš se, tak něco tam asi zůstává:-8 :) Nevím, třeba to na té plotýnce ani zůstávat nemusí, já to tam prostě vždycky nechávám..... zvyk asi :-)

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Terezko, píšeš, že nechat povařit 2 minutky a pak nechat na plotýnce. To znamená, že vaříš na elektrickém sporáku. Jenomže při psaní receptu jsi pravděpodobně vycházela, že každý asi vaří na elektrickém, nebo podobném sporáku. Kdybych se nezeptala, tak bych se u plynového sporáku uvařené rýže nedočkala. I já rýži vařím tak, že ji nejdřív orestuji, ale pak ji musím 15 – 20 minut dusit. To znamená, že pod kastrolkem musí být příjem tepla (elektřina nebo plyn). Po elektřině je plotýnka rozpálená, ale po vypnutí plynu ne.:-D:-D:-D Myslím, že recept by měl být napsaný tak, aby dokázali podle něho uvařit všichni = "plynaři i elektrikáři". Recept by si měla opravit a doplnit. Každý komentáře nečte a za rok, za dva, to bude platit dvojnásobně.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Úžasná polévka!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jo no ukázka toho, co se prodává :-) ani to tam nemělo být, už jsem to smazala...

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Musí být moc dobrá. Jen ty brambory vypadají nechutně :-O

    Odpovědět

  • Zuzana: rýži tak vařím normálně, jen trošku na oleji orestuju, přidám nějaké kořeni, zaleju vodou, přivedu k varu a nechám stát.. je pak fajn sypká no a na pohance byl tento postup přímo napsaný na té krabici, tak jsem si řekla, že to udělám dohromady a bylo krásně měkké obojí... hlavně musi byt dobrá poklička, přikrýt by se to mělo a nechat stát na teplé plotýnce... :yes: (každopádně ta voda musí VARIT, tak minutku dvě alespoň), hodně štěstí

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    Polívka se mi moc líbí a ráda bych ji uvařila. Mám obavy s rýži a pohanky. Bude rýže a pohanka dostatečně měkká, když ji nebudu vařit? Stačí je doopravdy jenom zalít vřelou vodou a nechat cca 20 minut stát? Já ríži dusím 15 - 20 minut. Voda pomalu bublá, ale tady se má jenom zalít horkou vodou. Děkuji za vysvětlení.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bujonová polévka dietní recepty z kuskusu hrsti dietni kuskus hlávkové zelí s luštěninou fazole dietní recept vařit na plynu nebo elektřině? co ze starých sladkých rohlíků co znamená znamená hrst v kuchyni jak vypadá hrst? kuskus se zelím co uvařit na elektrickém vařiči co znamená hrst kuskus se zelím recept recepty bujonová polévka recepty polévky s luštěninou,pohankou jak se kuskus prodává polévka hrst polévka s luštěninami a zelím kuskus granulovany česnek

Zapomněl/a jsem heslo