Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblížek plněný

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petonka Petonka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 374 kJ /
3 674 kcal
Bílkoviny92,62 g
Tuky68,78 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy613,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Krok 2: Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Když těsto vykyne (zdvojnásobí objem), utvoříme bochánky, které naplníme povidlovou naplní a osmažíme dozlatova.
Nakonec pocukrujeme.

Zveřejněno 22. 2. 2020

Poznámka autorky Petonka

Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek plněný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4kA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek plněný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4kA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dajda: přesně! Líp bych to neřekla. :-*

Petonka: Casino má pravdu, škoda ztrácet čas. Kdo nechce pochopit, nepochopí. 8-(

Dajda: Ještě pořad nevím, co je pro vás v receptu nesrozumitelné ale že víte o 100% tuku na smažení je fajn. Dobrá věc, stejně jako sádlo a jiné tuky .A na své recepty mám zatím jen pozitivní ohlasy, takže díky a smažení zdar. :-D

Petonka: To určitě budeme, ale podle jiných, lépe napsaných receptů. Doufejme, že časem přijdete na to, jak je psát lépe. ;-)
P.S. Někdo smaží třeba ve ztuženém pokrmovém tuku ....... :-O

casino: pečte, smažte a vařte s láskou holky :-*

Eja57:
Zanechme zbytečných snah!
Je to marnost nad marnost, že :-(

Eja57: pokud nemáte dotazy k receptu, tak se nedotazujete.
A ta imaginární většina, naštěstí chápe.

Petonka: "Většina chápe...." no, já myslím, že ta imaginární "většina" sem jistě přidá komentáře jak je to fajn recept ;-)

casino: Děkuji :-8
A nezměnila jsem postup pouze dopsala, že je lepší teplé mléko a smažit v oleji kdyby někoho nedej bože napadlo smažit ve vodě. :-D

Petonka:
Pokud plníte způsobem jak píšete, a náplň vám při smažení nevytekla, pak smekám:yes:
***
No a pokud v receptu změníte postup (vlažné mléko, smažení zprudka) pak by bylo fér to zmínit i v komentáři, jinak ti kteří vás prve na nesrovnalosti upozornili vypadají jako neschopní břídilové a tydýti, že ;-)

Eja57: Vždyť tam máte napsáno, že vytvoříte bochanky :-D
A že nevíte, co to znamená, tak jsem vam to vysvětlila. Většina chápe základní recept bez problému.

Petonka: no a jsme u toho...to vše má být v popisu přípravy...NIKDO nebude číst komentáře, aby si ujasnil, jak to má vlastně udělat....= nikdo recept nebude zkoušet = recept je na webu veřejně přístupném k ničemu...

Eja57: já právě vždy plnila až po, ale letos poprvé jsem vyzkoušela plnit před smažením a jsou úžasné.
Vynuté těsto přemístíte na posypaný vál, vytvarujete silnější hady, ze kterých ukrajujte stejné dílky, které plníte povidlovou náplní,bochánek zabalíte stejně jako vdolek.

Petonka: zajímala by mne finta plnění povidly před smažením:-O
Já znám plnění před smažením - rozválet těsto, lžičkou hromádky náplně, další plát těsta a vykrajovat koblížky, vykrájené zbytky znovu bez dalšího podsypání!!! zpracovat a opakovat...
Nebo plnit až hotové koblížky, to mám radši...

Když už jako začátečník již od mateřské školky vím, že droždí potřebuje vlažné mléko:-D, tak mne v MŠ neučili, že koblížky vkládáme do aspoň 3 cm vysoké vrstvy horkého oleje ( vyzkoušíme jeden koblížek nebo ještě lépe ždibec těsta), přiklopíme pokličkou, po osmažení z jedné strany otočíme a dosmažíme už bez pokličky...asi jsem chodila do nějaké špatné MŠ;-)

Koblížky jsou výborné a nezbyl ani jeden. <3

Dajda: milá Dajdo, neodpověděla jste mi, co je pro vás v receptu nesrozumitelné.
Samozřejmě, že žádný určený z nebe nespadl a pokud vám něco není jasné, stačí položit dotaz a přidat komentář.

Petonka: Milá vkladatelko receptu, nejde o to, co nechápu já, recept jste nenapsala pro jednoho či dva zájemce, ale prostřednictvím těchto stránek jste ho dala k dispozici široké veřejnosti. Já koblihy udělat umím, ale právě proto si dovedu představit, jak si s tímto receptem začínající kuchtík či kuchtička neporadí. :-O Nejde Vám přece jenom o tom mít tady recept, ale chcete ho nabídnout dalším, nebo se mýlím? ;-)

ivulinka: ja jsem vám také napsala jen svůj názor. :-*
Tak se nezlobte vy ale že těsto kyne v teple, vědí i deti ve školce. Pěkný den

Dajda: a co konkrétně nechapete? Nebo vam není jasne? Ráda vysvětlím :-D

Petonka: Pro někoho, kdo koblihy nikdy nedělal, recept rozhodně srozumitelný není, začátečník potřebuje popsat postup mnohem detailněji, ale jak psala ivulinka, jsou tu naštěstí jiné možnosti. :-)

Petonka: já ale nechci čekat celou věčnost, až ve studeném mléce vzejdou kvasnice a pokud je dobře nenastartujete v teplém mléce, pak ani těsto nemusí být dobře vykynuté. Nechci čekat celý den, až budu moct smažit koblihy.
A taky je nebudu smažit zprudka, jak vy píšete, tedy jak jste nejdřív psala...
Naštěstí tu mám několik vyzkoušených několik receptů, podle kterých se koblihy povedou.
Tak se na mě nezlobte, napsala jen svůj názor na váš recept. Pěkný den;-)

mika59: jj, chce to vyzkoušet. Ta poklice je dobrý tip. Pára by měla koblihy ještě víc přifouknout ale krásně se podaří i bez :-)

Petonka: Asi ano. ale i tak zprudka já né., ale pozvolna.:-)

mika59: a já smažím úplně bez poklice. Nikdy jsem neměla těsto syrové.

mika59: já smazim na prudko a krásně se prosmaží. Asi záleží na velikosti. :-D

No já bych zprudka určitě nesmažila. protože rychle ztmavnou a uvnitř jsou syrové..ale pozvolna. Nejprve přikryté, a po otočení bez poklice..

ivulinka: Těsto vám vykyne, i když nebude mléko teplé ale bude to trvat déle. Rady typu nevětrejte a nenechávejte těsto v průvanu a u okna, zakryjte mísu utěrkou, ohřejte mléko a dopřejte kvasinkám teplo, jsou fajn ale nepatří ke každému receptu.
To jsou technologické věci, které patří do všeobecných znalostí. Recept je srozumitelný.

Doporučila bych autorce, aby doplnila do receptu, že na vzejití kvasnic je třeba mléko ohřát.
A jako začátečník v kuchyni bych si neporadila s touto větou: utvoříme bochánky, které naplníme.

Tématické fráze:
plněné koblížky, masopustni plnene koblizky, nekynute masopustní koblížky, plněné a smažené koblížky

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, žloutek, máslo, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, citron, rum, mléko, povidla švestková, rum

Přidat fotografie receptu