Velikonoční beránci a pusinky
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej pak můžeme třeba bílkovým sněhem, který bude jeho jemným rounem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 878 kJ / 5 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,21 g |
Tuky | 175,52 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,48 g |
Sacharidy | 877,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky a bílky oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky pak zvlášť vyšleháme s cukrem.
Krok 2: Do vyšlehaných žloutků přidáme máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Těsto pečeme v tukem vymazané a kokosem nebo hrubou moukou vysypané formě při teplotě 145-150 °C. Po upečení ještě teplé vyklopíme. Můžeme jen pocukrovat nebo ozdobit sněhem z bílků.
Krok 4: Sníh z bílků připravíme tak, že vyšleháme 4 bílky, přidáme 1/2 lžíce octa a postupně zašleháme 300 g cukru moučka. Nad párou se šlehá asi 20 minut.
Zveřejněno 23. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránci a pusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZjBR
Moje poznámka
Velikonoční beránci a pusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZjBR
Nejnovější recepty
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno před 12 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Nikaba před 3 minutami
Tvarohová bábovka
Recept24 před 12 minutami
Hermelínová pomazánka
Joey1 před 22 minutami
Domácí houstičky
ZdenaKl před 50 minutami
Ořechové trojúhelníky
Yarushka před 2 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 2 hodinami
Houskový knedlík
nelinka62 před 3 hodinami
Medové řezy s ořechy
nelinka62 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
mirka.frolcova před 3 hodinami
Banánová bábovka
NikolaMia před 6 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční beránek recept,
recept velikonoční beránek,
beránek s pusinky
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
prášek do pečiva,
sůl,
bílek,
ocet,
cukr moučkový
Komentáře