Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masopustní koblížek plněný

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petonka Petonka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 30 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 374 kJ /
3 674 kcal
Bílkoviny92,62 g
Tuky68,78 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy613,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Krok 2: Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Když těsto vykyne (zdvojnásobí objem), utvoříme bochánky, které naplníme povidlovou naplní a osmažíme dozlatova.
Nakonec pocukrujeme.

Zveřejněno 22. 2. 2020

Poznámka autorky Petonka

Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek plněný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4kA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masopustní koblížek plněný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L4kA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dajda: přesně! Líp bych to neřekla. :-*

Petonka: Casino má pravdu, škoda ztrácet čas. Kdo nechce pochopit, nepochopí. 8-(

Dajda: Ještě pořad nevím, co je pro vás v receptu nesrozumitelné ale že víte o 100% tuku na smažení je fajn. Dobrá věc, stejně jako sádlo a jiné tuky .A na své recepty mám zatím jen pozitivní ohlasy, takže díky a smažení zdar. :-D

Petonka: To určitě budeme, ale podle jiných, lépe napsaných receptů. Doufejme, že časem přijdete na to, jak je psát lépe. ;-)
P.S. Někdo smaží třeba ve ztuženém pokrmovém tuku ....... :-O

casino: pečte, smažte a vařte s láskou holky :-*

Eja57:
Zanechme zbytečných snah!
Je to marnost nad marnost, že :-(

Eja57: pokud nemáte dotazy k receptu, tak se nedotazujete.
A ta imaginární většina, naštěstí chápe.

Petonka: "Většina chápe...." no, já myslím, že ta imaginární "většina" sem jistě přidá komentáře jak je to fajn recept ;-)

casino: Děkuji :-8
A nezměnila jsem postup pouze dopsala, že je lepší teplé mléko a smažit v oleji kdyby někoho nedej bože napadlo smažit ve vodě. :-D

Petonka:
Pokud plníte způsobem jak píšete, a náplň vám při smažení nevytekla, pak smekám:yes:
***
No a pokud v receptu změníte postup (vlažné mléko, smažení zprudka) pak by bylo fér to zmínit i v komentáři, jinak ti kteří vás prve na nesrovnalosti upozornili vypadají jako neschopní břídilové a tydýti, že ;-)

Eja57: Vždyť tam máte napsáno, že vytvoříte bochanky :-D
A že nevíte, co to znamená, tak jsem vam to vysvětlila. Většina chápe základní recept bez problému.

Petonka: no a jsme u toho...to vše má být v popisu přípravy...NIKDO nebude číst komentáře, aby si ujasnil, jak to má vlastně udělat....= nikdo recept nebude zkoušet = recept je na webu veřejně přístupném k ničemu...

Eja57: já právě vždy plnila až po, ale letos poprvé jsem vyzkoušela plnit před smažením a jsou úžasné.
Vynuté těsto přemístíte na posypaný vál, vytvarujete silnější hady, ze kterých ukrajujte stejné dílky, které plníte povidlovou náplní,bochánek zabalíte stejně jako vdolek.

Petonka: zajímala by mne finta plnění povidly před smažením:-O
Já znám plnění před smažením - rozválet těsto, lžičkou hromádky náplně, další plát těsta a vykrajovat koblížky, vykrájené zbytky znovu bez dalšího podsypání!!! zpracovat a opakovat...
Nebo plnit až hotové koblížky, to mám radši...

Když už jako začátečník již od mateřské školky vím, že droždí potřebuje vlažné mléko:-D, tak mne v MŠ neučili, že koblížky vkládáme do aspoň 3 cm vysoké vrstvy horkého oleje ( vyzkoušíme jeden koblížek nebo ještě lépe ždibec těsta), přiklopíme pokličkou, po osmažení z jedné strany otočíme a dosmažíme už bez pokličky...asi jsem chodila do nějaké špatné MŠ;-)

Koblížky jsou výborné a nezbyl ani jeden. <3

Tématické fráze:
plněné koblížky, masopustni plnene koblizky, nekynute masopustní koblížky, plněné a smažené koblížky

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, žloutek, máslo, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, citron, rum, mléko, povidla švestková, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu