Jarní vaječné pohoštění
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny a ozdobit pažitkou a kouskem uzeného lososa.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,48 g |
Tuky | 128,66 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 2,27 g |
Sůl | 5,44 g |
Sacharidy | 14,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo tak, že je vkládáme do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8-9 minut.
Krok 2: Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme.
Krok 3: Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.
Krok 4: Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
Krok 5: Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Dochutíme a naplníme zdobičku.
Krok 6: Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.
Zveřejněno 17. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Moje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 30 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
sýr,
sýr smetanový,
máslo,
majonéza,
losos,
pažitka,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (33)
recept se mi libi
Provizi ráda oželím, těší mne že jsem, byť neplánovaně, třeba pomohla dobré věci
No, také mi to na obrázku přišlo jako porculán...