Suroviny
Porce: cca 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,01 g |
Tuky | 110,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 118,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Krok 3: Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.
Zveřejněno 13. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Moje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Nejnovější recepty
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno před 21 hodinami
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno 7. 9. 2025 14:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový kompot
sakal13 před 32 minutami
Cuketový perník
radbastim před 39 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
renatalonginova před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vlastimilka před 1 hodinou
Nadýchané kefírové lívance
Markeeta před 1 hodinou
Žampionovo-koprová omáčka
1.Ditouche před 2 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
1.Ditouche před 2 hodinami
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou
1.Ditouche před 2 hodinami
Zelný salát s paprikou a křenem
xpepinox před 2 hodinami
Americké brambory pečené v tatarce
Martinka k. před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
voda,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
smetana ke šlehání,
mléko,
sýr hermelín,
sýr gouda
Komentáře (4)
Ale jinak PH také používám moc často,hlavně na masové pokrmy.Někdy mi v tlakáči to maso příjde rozvařenější...