Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 309 kJ / 1 030 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,50 g |
| Tuky | 89,71 g |
| Vláknina | 6,62 g |
| Cholesterol | 91 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,35 g |
| Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek vyškvaříme a drobně nakrájenou přidáme cibuli a česnek. Po krátkém orestování vsypeme pórek nakrájený na kolečka a koření. Společně opékáme asi 2-3 minuty. Zasypeme paprikou, moukou a po chvíli zalijeme mlékem..
Krok 2: Vaříme a mícháme asi 10 minut. Přidáme sýr a po zamíchání odstavíme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s vařenými bramborami. Já jsem měla brambory předem uvařené ve slupce, které jsem v omáčce jen prohřála.
Zveřejněno 18. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaný pórek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Kz
Moje poznámka
Zadělávaný pórek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Kz
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 42 minutami
Domácí chleba
Samjda před 57 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
špek uzený,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
mléko,
sýr gouda,
koření nové koření,
sůl,
pepř,
ořech muškátový
Komentáře (3)
dneska jsme měli s rýží a kuřecími kousky, vynechala jsem slaninu a restovala na másle - určitě zařadíme do stálého jídelníčku