Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,71 g |
Tuky | 84,89 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 256,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných brambor. A jak to tak chodí, odpověděla mi paní Blahová a tak s jejím souhlasem uvádím. Vše bude rychlé.
Krok 2: Z uvedených surovin, každá kuchařka ví jak, uvařit koprovku a na větší kousky nakrájené nové brambory. A teď ten netradiční fígl.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Zveřejněno 22. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Moje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Nejnovější recepty
Zavařený základ na lečo
Přidáno před 1 hodinou
Jemně pikantní papriky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 18 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 1 hodinou
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 14 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 15 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 15 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 16 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 17 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 18 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 18 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
mléko,
smetana 33%,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
salát,
cukr
Komentáře (20)
Mléko z obchodu, byť pojmenované čerstvé, je ošetřené jako každé, které prošlo mlékárnou. Už z praktického hlediska. Kyšku a tvaroh získáme jen z nativního mléka. Ve výrobě se pochopitelně používá syřidlo. Doma můžeme kápnout citronovou šťávu nebo ocet. Já obyčejně nechávám mléko zkysnout v teple v kuchyni 2-3 dny, při krájení, třeba lžící, má ostré hrany. Buď ho rozmíchám a pak to pijeme jako kyšku nebo zahřeji a scedím na tvaroh. Má ale hrubší zrno a hodí se jen na pomazánky ne do pečiva.
No, mou snahou bylo upozornit na netradiční způsob domácí přípravy zakysaného nápoje z PŘEVAŘENÉHO mléka
No, ledaže kyška a kyselé mléko není jedno a totéž, že