Pohankové čevabčiči

Suroviny

250 g pohanky
300 ml zeleninového vývaru
1 celozrnná houska
1 vejce
7 lžic oleje
3 cibule
200 g bylinkového tofu
sůl
muškátový ořech
majoránka
4 lžíce celozrnné mouky

Postup přípravy receptu

  1. Propláchneme pohanku, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme ji (já dávám opatrně pod peřinu) a nechám ji cca 30 minut nabobtnat. Někde doporučují vařit, já již nevařím, je měkká. Zatím osmahnu cibule.

  2. Po vychladnutí do pohanky vmícháme rozmixovanou housku, vejce, osmaženou cibuli, nastrouhané najemno tofu, sůl, oříšek a majoránku. Vytvořím šištičky a osmažím.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se z kuchařky ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Pohankové čevabčiči

K receptu nejsou žádné komentáře.