Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,18 g |
Tuky | 2,76 g |
Vláknina | 74,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.
Krok 2: Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo ustřihnutou silonku a do ní pomocí sběračky dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové misky. Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.
Krok 3: Šťávu smícháme s cukrem s Pektogelem (Labella 1:2).
Krok 4: Přivedeme k varu a 4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme na 20 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Moje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 22 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno 18. 5. 2025 11:05
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno 18. 5. 2025 10:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 minutami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 4 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 32 minutami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 1 hodinou
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 2 hodinami
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
TAkova před 3 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 3 hodinami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 4 hodinami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 6 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
Komentáře (5)
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně