Bezlepkový cuketový perník
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a plný živin.
Suroviny pro 1 kus
1 šálek = 125 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,41 g |
| Tuky | 30,37 g |
| Vláknina | 20,65 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 327 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 388,25 g |
Postup přípravy
Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily. Krok 2: Hranatou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu (nechte okapat přebytečnou vodu) vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170 °C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Perník je výborný s jogurtem, politý medem nebo jen pocukrovaný.
Zveřejněno 12. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Moje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 9 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 17 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 3 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 4 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 5 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 5 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 6 hodinami
Uherská pěna
Daami před 7 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 9 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 9 hodinami
Suroviny:
mouka,
mouka,
mouka pohanková,
cukr kokosový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
kakao,
vejce,
olej kokosový,
mléko kefírové,
cuketa,
ořechy
Komentáře (3)
V naší rodině nikdo touto chorobou naštěstí netrpí, recept asi ani neudělám, ale za obdiv, který mám k těmto obětavým kuchařinkám, dávám lajk!