Pečená česneková tykev
Pečená česneková tykev je skvělým podzimním pokrmem plným lahodných chutí. Sladkost tykve se v tomto jednoduchém receptu krásně snoubí s výrazným aroma pečeného česneku a bylinek. Jemně křupavé na povrchu, měkké uvnitř. Ideální pokrm nejen pro vegetariány.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 964 kJ / 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,91 g |
Tuky | 23,35 g |
Vláknina | 23,39 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 47,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mladú tekvicu ošúpeme, pokrájame na malé kúsky. V mise premiešame s olejom, soľou, pretlačeným cesnakom, korením podľa chuti.
Krok 2: Rozprestrieme na plech, môžeme použiť pečiaci papier a pečieme, kým tekvica nezmäkne (cca 30-40 min na 200 °C).
Krok 3: Chutí teplé aj studené, konzumujeme ako prílohu, príp. aj ako samostatné jedlo.
Zveřejněno 26. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená česneková tykev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KVN
Moje poznámka
Pečená česneková tykev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2KVN
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Suroviny:
tykev,
olej,
česnek,
sůl,
pepř bílý mletý,
tymián
Komentáře (5)