Postup přípravy
Krok 1: Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme, buď jen pepřem, nebo pepřem s bylinkami, nebo směsí koření na ryby. Obalíme v hladké mouce a osmažíme na másle s olejem.
Krok 2: Podáváme s dílky citronu a buď jen se zeleninovým salátem, nebo s přílohou z brambor (a se salátem), hodí se i bramborový salát.
Zveřejněno 20. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpEW
Moje poznámka
Smažená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jpEW
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 7 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 7 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 9 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 9 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 11 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 11 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 12 hodinami
Suroviny:
makrela,
pepř,
bylinky,
máslo,
mouka hladká,
citron
Komentáře (6)