Omáčka z uzených žeber
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které natrháme také uvařené maso. Podáváme ideálně s noky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 336 kJ / 1 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,06 g |
Tuky | 126,32 g |
Vláknina | 7,43 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 33,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka. Po uvaření odložíme vývar stranou na pozdější použití.
Krok 2: Rozpustíme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme drobně nasekaný česnek. Minutku restujeme a přisypeme papriku.
Krok 3: Krátce zamícháme, přidáme mouku a po orestování ji zalijeme přibližně půllitrem vývaru z žeber. Povaříme 15-20 minut a kdo chce hladkou omáčku, promixuje ji ponorným mixérem.
Krok 4: Maso obereme od kosti a přidáme do omáčky. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s noky, knedlíky nebo klidně i s bramborami.
Zveřejněno 23. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Moje poznámka
Omáčka z uzených žeber
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo2B
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 12 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 19 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 31 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
žebra uzená,
cibule,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená uzená,
smetana na vaření,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0