Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná mrkev s hráškem

Zadělávaná mrkev s hráškem je lahodná příloha, která skvěle doplní hlavní jídlo. Kombinace sladké mrkve a jemného hrášku tvoří vyváženou chuť, kterou si zamilujete nejen díky její křehkosti, ale i snadné a rychlé přípravě.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 909 kJ /
456 kcal
Bílkoviny13,92 g
Tuky2,52 g
Vláknina31,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,60 g
Sacharidy78,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Krok 2: Vložíme do hrnce. Přidáme kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody, až je mrkev téměř měkká. Krok 3: V hrnku ve studené vodě (cca 1/2 hrnku vody) důkladně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce s mrkví. Promícháme a necháme na mírné teplotě probublávat. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu. Krok 4: Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti cukrem. Nakonec přidáme hrášek, který už jen prohřejeme, aby se nerozvařil.

TIP: Jak se dělá dušená mrkev s hráškem - jednoduchý návod

Zveřejněno 29. 10. 2020

Poznámka autorky Kocmax

Servírujeme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu. Dobrá je i kombinace s vařeným bramborem.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lx8j

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná mrkev s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lx8j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc dobrá i jako příloha k vepřovému masu. 😊

Eja57: Zkusím <3

Mé oblíbené jídlo:yes:...zkus někdy místo sterilovaného hrášku mražený, na posledních pár minutek...myslím, že Ti to bude chutnat možná víc než se sterilovaným...

Suroviny:
mrkev, hrášek sterilovaný, mouka hladká, citron, sůl, kmín celý, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu