Zadělávaný hrášek / prívarok

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

400 g čerstvého nebo mraženého hrášku
1 cibule
40 g másla (nebo olej)
cca 20 g hladké mouky
1-2 bobkové listy
mleté nové koření, dle chuti
mletý pepř dle chuti, nemusí být
sůl
cukr krupice
ocet
cca 300 ml smetany na vaření
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle či na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, ke které přisypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme bobkový list, nové koření mleté dle chuti a opepříme. Vše promícháme, přilijeme smetanu nebo mléko a přivedeme k varu.

  2. Vaříme jenom chvilku, aby se hrášek nerozvařil a zůstal na skus. Dochutíme troškou cukru, solí a octem, vše krátce provaříme, případně dle potřeby přilijeme trošku mléka a zředíme, ale prívarok by měl zůstat hustší, krémovitější konzistence. Vyndáme bobkový list.

  3. Podáváme s bramborem nebo s opečenou uzeninou, plátkem hovězího, vepřového nebo uzeného masa nebo vejcem v libovolné úpravě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zadělávaný hrášek / prívarok

Tématické fráze: zadelavany hrasek s mrkvi hráškový prívarok hrášek recepty zadelavany hrasek s uzeným masem zadělávaný hrašek s s mrkví recepty z hrachu hrášek na smetaně zadělavany yadělávaný hrášek uprava mrazeneho hrasku privarok hráškový zadelavany hrášek z masem hrášek v receptu hrasekzadelavany zadělávaný hrášek s mrkev yadelavanz hrášek zadělávaný hrášek a uzené maso recept na zadělávaný hrášek s mrkví zaděláváný hrách wwwzadělávaný hrášek recept.cz zadelavany hrášek se zakysanou smetanou