Postup přípravy
Krok 1: Množství surovin se řídí počtem strávníků. Nachystáme všechny suroviny, hlavně pokrájíme rajčata, okurky, cibuli a případně ostatní suroviny na plátky, připravíme si všechny potřebné věci k ruce.
Krok 2: Opečeme silnější plátek sekané. Stejně opečeme i řezné plochy housky, které pomažeme zvolenou ingrediencí nebo i jejich směsí a vrstvíme jako hamburger nebo se sýrem upravíme jako cheeseburger. Plnit můžeme i obyčejné housky nebo kaiserky.
Krok 3: Zásadou je dát na pomazanou housku nejdřív maso (tedy sekanou, kterou případně podložíme listem salátu, aby moc nenasákla spodní část housky a nerozjela se). Dál vrstvíme podle chuti a obsahu ledničky, nechte pracovat fantazii.
Zveřejněno 9. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná jako "hambáč"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz2L
Moje poznámka
Sekaná jako "hambáč"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rz2L
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 8 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 15 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 5 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 7 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 8 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 9 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 9 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 10 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 11 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 14 hodinami
Suroviny:
sekaná,
sýr,
houska,
zelenina,
zelenina,
hořčice
Komentáře (6)
Dajda: SilviaD: JanaHl: Ivana Ch: Recept jsem původně myslela na využití domácí sekané k večeři. Ale ta na fotce je kupovaná a výborná. Mám tady ve městě oblíbená dvě řeznictví, do jednoho chodím pro špekáčky, gothaj, tlačenku a pod., a do druhého chodím sporadicky (je hodně z ruky), ale tam dělají také řadu výtečných věcí, mimo jiné i několik druhů skvělé sekané. Je to renomované řeznictví (kromě lepšího zboží mají i trochu "lepší" ceny