Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 650 kJ / 1 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,80 g |
Tuky | 71,90 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 100,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budeme potřebovat lžíci, misku a sítko.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Zveřejněno 8. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Moje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 2 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 3 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 24 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 1 hodinou
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 2 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 3 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 4 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 4 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 4 hodinami
Suroviny:
rybíz,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
smetana 33%,
mléko
Komentáře (6)
Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora.
Fotografie přidávejte pouze vlastní.
Suroviny prosím pište včetně gramáže pod sebe, postup po jednotlivých krocích.