Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

Merylas Kuchařka: Merylas

2 porce Dietní recepty , Redukční 9 názorů

Suroviny

240 g vepřové panenky nebo vepřové kýty
sůl
čerstvě drcený pepř nebo jiné oblíbené koření
200-250 g tuřínu
200-250 g brambor
1 lžíce řepkového oleje nebo jiného oleje
4 g hladké mouky
čerstvé bylinky na dozdobení např. majoránka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Palce z panenky nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na horkém oleji. Pak je vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, stále mícháme, mouku restujeme a pak zalijeme malým množstvím studené vody, mícháme až nám šťáva zavaří.

  2. Pak přidáme maso a necháme na mírně vařit až do té doby, kdy je maso měkké. Netrvá to dlouho. Hustotu šťávy si určíme sami, buď přilijeme trochu vody nebo naopak ji necháme odpařit. Pokud použijeme kýtu, tak podle kvality masa bych naklepala paličkou a dále se postupuje stejně, jen se déle připravuje.

  3. Brambory nakrájíme na větší kostky, tuřín na trochu menší, vše osolíme, smícháme a vaříme na páře. Buď v parním hrnci, nebo na nějaké napařovací podložce, stačí i vějíř na napařování knedlíků. Na talíři dozdobíme bylinkami. Pro dietní stravování si každý přizpůsobí gramáže podle sebe, místo vepřového se může použít i kuřecí maso. A uznávám, že panenka a palce z ní jsou nejlepší v minutkové úpravě, ale tentokrát jsem palce použila takto, měla jsem jich hodně.

Poznámka

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové medailonky s tuřínem a brambory

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    hosta: Díky:-K Člověk se pořád učí a přitom jsme kdysi tuřín pěstovali na zahrádce, ale pouze ke krmným účelům. A v naší výživě je to takový kruh, co jsme pozkoušeli různou zeleninu, tak se vracíme k zelenině, kterou pěstovaly naše babičky.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Moc pěkné, lákavá fotka:yes: - taky jsem tuřín "objevila" až letos

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    chocolate::-DPočkej....až si to tady přečte!:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Merylas:Milena je kvakova kralovna:-D.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    chocolate: jj, Mína mě "naočkovala" taky, protože tuřín vychválila až do nebe:-))

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Merylas:Verim, uz jsem se divala i u vybusne a musim vyzkouset.
    Tva uprava s panenkou je velmi lakava.Jednoduche a ciste chute.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    zizala: Děkuji:-K

    chocolate:Tobě taky děkuji, tuřín jsem teď začala kupovat častěji, docela nám zachutnal, připomíná chutí a vůní kedlubny. Myslím, že nebudeš zklamaná. Připravuji ho většinou jen v takové základní úpravě a moc nekořením. :-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Moc pekne:yes:, koukam, ze turin je ted hit.Musim konecne koupit a vyzkouset.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-p:yes: Krásná úprava jídla :yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso s tuřínem varime s turinem recept brabory maso recepty kuřecí s tuřínem varit s pannky uprava veprové pannky páře brabory s tuřínem vepřové maso z tuřínem vepřové maso z tuřínem vepřové kostky s tuřínem recepty jak pripravit turin turin recepty na úpravu recepty s turinem a veprovym turin a jeho uprava v kuchyni tuřín v páře recept na tuřín pomazánka z tuřínu pecene kure s turinem a se zeleninou naparovani knedliku vějíř veprove medailonky v parnim hrnci

Zapomněl/a jsem heslo