Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,71 g |
Tuky | 84,89 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 256,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných brambor. A jak to tak chodí, odpověděla mi paní Blahová a tak s jejím souhlasem uvádím. Vše bude rychlé.
Krok 2: Z uvedených surovin, každá kuchařka ví jak, uvařit koprovku a na větší kousky nakrájené nové brambory. A teď ten netradiční fígl.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Zveřejněno 22. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Moje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 3 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené barbecue fazole
Přidáno před 23 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 4 minutami
Cuketové halušky
Saratice před 28 minutami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 1 hodinou
Pikantní plněné papriky
Pizla před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 2 hodinami
Cuketový bramborák
Betes před 2 hodinami
Banánová bábovka
Verunkavh před 2 hodinami
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
rozinka370 před 2 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
mléko,
smetana 33%,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
salát,
cukr
Komentáře (20)
Mléko z obchodu, byť pojmenované čerstvé, je ošetřené jako každé, které prošlo mlékárnou. Už z praktického hlediska. Kyšku a tvaroh získáme jen z nativního mléka. Ve výrobě se pochopitelně používá syřidlo. Doma můžeme kápnout citronovou šťávu nebo ocet. Já obyčejně nechávám mléko zkysnout v teple v kuchyni 2-3 dny, při krájení, třeba lžící, má ostré hrany. Buď ho rozmíchám a pak to pijeme jako kyšku nebo zahřeji a scedím na tvaroh. Má ale hrubší zrno a hodí se jen na pomazánky ne do pečiva.