Cuketový guláš II
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si mohou přidat uzeninu dle vlastní chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 998 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,09 g |
Tuky | 1,97 g |
Vláknina | 19,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 43,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku a zalijeme hrnečkem vody.
Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 minut).
Krok 3: Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 10 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem.
Zveřejněno 25. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Moje poznámka
Cuketový guláš II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lV3M
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 23 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
cuketový guláš recept,
cuketový guláš,
recept na cuketový guláš,
guláš z cukety recept,
gulas z cukety,
gulas s cuketou,
vepřový guláš s cuketou,
cukinový guláš,
recepty na cuketový guláš,
cuketové guláš,
gulas z patizonu,
guláš s cukety,
recept na guláš z cukety,
tekvica,
guláš z patizonu a cukety,
zahuštění cuketou,
patizon gulas,
pikantní cuketový guláš,
vepřový guláš s cuketou,
cuketiigulas
Suroviny:
cibule,
paprika sušená sladká,
cuketa,
kmín celý,
česnek,
majoránka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka
Komentáře (16)
Pestujem kríčkovú tekvicu Květa http://obchod.pestovani.in/sk/semienka-zeleniny/20...
neťahá sa.
Tu je ešte1 link, a všimnite si posledný obr, semien, kde v nadpise je síce napísané cuketa Goldena, ale popis uvádza na pravú mieru, že ide o odrodu tekvice. http://www.planto.sk/tekvice-dyne/20511-cuketa-gol...
V každom prípade, cuketa či tekvice, je to úžasná zelenina.
Pridávam obrázok cukety a tekvíc, ak by to vadilo, tak to zmaž. Z cukety je vidieť len zelený koniec, ale rozdiel vidieť aj na listoch rastliny.
No, fotečka je opravdu vyvedená
***
Přerostlé cukíní jedince ((zatím jsem si nevšiml, že by byli (ti jedinci) chuťově jinde než cukíní mláďátka)) používám po uvaření rozfofrované tyčákem k zahuštění některých nezasmažených jídel (dělená strava) a také jimi lze nahradit jabka v těstech
Recept je inak veľmi dobrý.
Píšeš - velká cuketa...není moc vodnatá? Nepoužít raději 2-4 menší?