Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 386 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,36 g |
Tuky | 70,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 2,11 g |
Sůl | 4,80 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o jedné porci, nebo větší roládky, které před servírováním rozpůlíme. Záleží na velikosti kusu použitého masa, chuti zabalovat roládky atd. Na chuti to neubere, výsledek bude vždy výborný.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozdělíme na ně připravenou zchladlou klatovskou směs z drobně pokrájeného uzeného bůčku, který na rozpálené pánvi osmažíme, poté přisypeme osmažit i pokrájené okurky a nakonec ve směsi necháme za stálého míchání srazit vejce, která osolíme a opepříme. Roládky / ptáčky / závitky, pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Pak přidáme připravené maso, které ze všech stran necháme osmažit. Do výpeku přidáme dvě lžíce hořčice, lehce osmažíme, přilijeme vývar těsně nad maso a dusíme pod poklicí, na mírném ohni, doměkka. Za občasné kontroly a případného podlití, dle potřeby. Dusit můžeme jak v kastrolu na plotně, tak i v troubě.
Krok 4: Po změknutí masa ptáčky / závitky / roládky vyndáme stranou, po chvilce odstání sundáme provázky. Šťávu rozmixujeme dohladka, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, troškou okurkového láku či jemně pokrájenou okurkou a je-li třeba, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat krátce provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Moje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 12 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
bůček uzený,
okurky sterilované,
cibule,
sádlo,
vývar,
Komentáře (6)
Díky za recept , nedělala jsem rozhodně naposledy.