Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 008 kJ / 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,94 g |
| Tuky | 17,43 g |
| Vláknina | 19,40 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 251 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 164,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.
Krok 2: Pečeme na 220 st. cca 35 - 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.
Krok 3: Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzE7
Moje poznámka
Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzE7
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 2 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 34 sekundami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 59 minutami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 1 hodinou
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 1 hodinou
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 3 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 4 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 4 hodinami
Tvarohová štola
Pavlina3 před 4 hodinami
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
máslo,
paprika sušená uzená,
česnek sušený,
bylinky,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
Jen bych možná doplnila do postupu - i když je to z názvu a fotky zřejmé - v poslední fázi bramborky trochu zmáčknout - já to dělám normálním mačkadlem na kaši...