Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka s pudinkem

Bábovka je takovou pomyslnou královnou mezi moučníky. Receptů je opravdu nespočet a každá rodina má určitě ten svůj nejoblíbenější. Vyzkoušejte tentokrát recept s jogurtem a malinovým pudinkem, a jistě ho zařadíte mezi ty své "rodinné".

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenika

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby chladnutí

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

bábovková forma o objemu přibližně 1,5 litru

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 880 kJ /
2 839 kcal
Bílkoviny54,04 g
Tuky126,68 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 493 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy367,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Nejdříve připravíme formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Do mísy rozklepneme vejce, přidáme krupicový i vanilkový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, jogurt, olej a citronovou šťávu. Vymícháme hladké těsto. Krok 4: Do připravené formy vlijeme polovinu těsta. Krok 5: Do zbylého těsta vmícháme pudinkový prášek a vlijeme ho do formy na světlé těsto. Krok 6: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Krok 7: Necháme ji lehce zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme na kovovou mřížku a necháme zchladnout úplně.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AALB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AALB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jarda Kadic: Včera jsem bábovku pekla a opravdu přidala do těsta s pudinkem ještě asi pět lžic mléka. Ne tedy vodu jako vy, avšak vaše rada mi dodala odvahy. Stejně tak jsem ubrala cukru. A poněvadž si někteří stěžovali, že bábovka je suchá, tak jsem ji pekla v dortové formě, podélně následně prořízla, provlhčila pomerančovou zavařeninou, promazal třešňovým rozvarem (protože třešně právě mají svůj čas) a dozdobila šlehačkou. Myslím, že zákusek se povedl. Nicméně těsto je opravdu sušší, ale dobře se s ním ve výsledku pracuje a tak je rozhodně dobré na experimenty. Díky všem za reakce na recept a rady, protože díky vám jsem vykouzlila dobrý dezert 😋
Foto přikládám, je vidět i barevné rozlišení těst 👀
A samozřejmě i bodíky letí 👍

:-):yes::-K u nás není o bábovky moc zájem ale bodík si zaslouží recept i provedení je pěkné:yes::-K

Určitě budu ještě péct. Použila jsem puding citronový a krásně voní.

Tak jsem se pustila do pečení, jogurtovou bábovku mám ráda, protože bývá vláčná. Neexperimentovala jsem, postupovala jsem podle receptu, ale musím říct, že je bábovka suchá jak cesta. Z trouby jsem ji vytáhla ještě dřív, než jakoukoliv jinou bábovku. Po řádném vymazání a vysypání nešla vyklopit, zápasily jsme spolu dobrých pět minut. Nevím, jaký používáte puding, ale já jsem měla od dr. Oetkera a ten mi tedy takovou výslednou barvu nehodil. Nicméně chuťově není bábovka špatná, ale příště ji zkusím vyladit větším množstvím jogurtu a nahradit polohrubou mouku hladkou.

Dám vanilkový pudink díky za recept:-K:-*

Doporučuji, je výborná :)

včera jsem pekla tuhle bábovku a je opravdu výborná:yes:. Jen jsem dala méně cukru a měla jsem jen čokoládový pudink :-D

Tak jsem včera upekla bábovku. Měla jsem jen vanilkový pudink. Pekla se dobře, ale nechtěla vypadnout z vymazané a vysypané formy. Nakonec se jí to podařilo s pomocí mokré utěrky. Ochutnala jsem ji ještě vlahou a cítila v ní škrob z pudinku. Nesla jsem část vnoučkovi, ten ji schválil. Druhý den jsem si ji dala ke kafi a byla fakt chutná. Má jinou konzistenci než je obvyklé u litých těst. Dělám moučníky s jogurtem (super), ale pudink jsem vyzkoušela poprvé.Nejdřív jsem si říkala,že ji opakovat nebudu:-(. Ale postoupila do finále ;-). Posílám bodík:-)

Vyborna babovka z jakehokoli pudingu nebo jogurtu.

povedla se mi:-)

A 7.10. Jsem ji pekl znovu,s čokoládovým pudinkem.Důkaz,že nekecám je v rubrice “ Co dnes uvařit“.

Tématické fráze:
jogurtová bábovka hrníčková, jogurtová bábovka, jogurtová bábovka s kokosem, jogurtová jahodová bábovka, babovka s pudinkem, pudinková bábovka, jogurtová bábovka s citronem, jogurtová bábovka s jahodami, jogurtová bábovka s citronem a mákem, jogurtová bábovka bez tuku, pudinkova babovka s jogurtem, jogurtová bábovka s ovocem, bábovka s jogurtem a pudinkem, bábovka s ovocným jogurtem, bábovka z bílého jogurtu recept, jogurtovo pudinková bábovka, bábovka z jogurtu, recept na jogurtovou bábovku, jogurtová bábovka s s jahodami, jogurtová bábovka s mákem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, jogurt bílý, olej, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, pudink malinový, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu