

Jahodovo - jogurtové nanuky
Suroviny
- 2,5 dl bílého jogurtu
- 100 g cukru
- 350 g čerstvých jahod
Postup přípravy receptu
Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky.
Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru dohladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout.
Druhou polovinu rozmixovaných jahod smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit.
Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru.
Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout. Před podáváním jogurtovo-jahodových nanuků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodovo - jogurtové nanuky
-
Dobrý den, vypadá to nádherně
ráda bych se Vás ještě zeptala kde jste sehnala ta tvořítka na nanuky, všude je mají velmi malé a různých tvarů ale tyhlety jsou opravdu senzační
-
weronika: musíš to nachvilku (cca na 10vteřinek)i s formičkou pod proud vlažné vody PS:někdy stačí i jen 5 vteřin
-
hjhhu
-
Z formiček je vyndáte tak, že formičky polijete teplou vodou.. Jdou pak krásně vyndat ;)
-
někdy zkusím ale nikdy mi ty nanuky nejdou z formiček vyndat.
-
Máte to taky pěkné,já dělala jinou,ale tu vaší taky zkusím.