Jahodovo - jogurtové nanuky

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 6 názorů

21

Suroviny

2,5 dl bílý jogurt
100 g cukr
350 g čerstvé jahody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jahody pečlivě umyjeme, zbavíme stopek a asi čtvrtinu oddělíme, odložíme stranou na později. Jahody můžeme nakrájet na drobné kousky.

  2. Zbylé celé jahody rozmixujeme se třemi čtvrtinami cukru dohladka. Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout.

  3. Druhou polovinu rozmixovaných jahod smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zamrazit.

  4. Do zbylého jogurtu vmícháme odložené jahody nakrájené nadrobno, doplníme zbytkem cukru.

  5. Opět doplníme formičky, zapícháme do nich dřívka a vše necháme zatuhnout. Před podáváním jogurtovo-jahodových nanuků necháme formičky povolit při pokojové teplotě, až poté opatrně vytáhneme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodovo - jogurtové nanuky

  • mlsoun :D mlsoun :D(neregistrovaný)

    Dobrý den, vypadá to nádherně :yes: ráda bych se Vás ještě zeptala kde jste sehnala ta tvořítka na nanuky, všude je mají velmi malé a různých tvarů ale tyhlety jsou opravdu senzační :-)

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    weronika: musíš to nachvilku (cca na 10vteřinek)i s formičkou pod proud vlažné vody PS:někdy stačí i jen 5 vteřin ;-)

    Odpovědět

  • jarmilus jarmilus

    :-Khjhhu

    Odpovědět

  • Zuza Zuza(neregistrovaná)

    Z formiček je vyndáte tak, že formičky polijete teplou vodou.. Jdou pak krásně vyndat ;)

    Odpovědět

  • weronika weronika(neregistrovaná)

    někdy zkusím ale nikdy mi ty nanuky nejdou z formiček vyndat. :-/

    Odpovědět

  • iveta 3 iveta 3

    Máte to taky pěkné,já dělala jinou,ale tu vaší taky zkusím.:-K

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo