Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový slaný závin

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 845 kJ /
2 114 kcal
Bílkoviny107,63 g
Tuky81,23 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 8,59 g
Sůl12,21 g
Sacharidy233,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vlijeme vlažné podmáslí a vmícháme jedlou sodu, soda se aktivuje a můžeme vmíchat vajíčko a olej. Do druhé mísy vsypeme prosátou mouku, promícháme se solí a přilijeme podmáslí, vše dobře propracujeme a necháme 20 minut těsto odpočinout. Krok 2: Zatím promícháme tvaroh se sýrem, přidáme sůl a pepř, tymián. Šunku nakrájíme a necháme ji stranou.
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. Těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme. Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme.

Zveřejněno 4. 3. 2021

Poznámka autorky RubyRom

Kdo nechce použít sodu, může droždí a nechat vykynout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Ykv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový slaný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Ykv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mudla: Pokud musíte chuť dohánět větším množstvím soli, svědčí to o ztrátě citlivosti Vašich chuťových buněk. To může být vysokým věkem, nějakou nemocí nebo ničením chuťových buněk přemírou soli v předchozích letech.

mudla: Děkuji za vyzkoušení, samozřejmě vždy záleží jak se vše dochutí a každý si to udělá podle sebe.

Těsto je hodně lepivé, takže až jej budete válet, nebojte se pořádně si vál i těsto pomoučit. Já na závin přidala ještě sezamové semínko. Jako koření jsem použila pouze zmiňovaný tymián jak do náplně (spolu se solí a pepřem), tak i jako posyp nahoru. Příště jako posyp nahoru zvolím i jiné koření, protože nám doma přišel závin takto krapet mdlý, takže příště více osolím, okořením. Chuť i vůně těsta jsou poměrně výrazné. Určitě vyzkouším recept znovu, záviny vyšly pěkně a až dopiluji provedení, určitě to bude naprostá mňamka. Už teď napoprvé docela rychle zmizely. Děkuji za fajn receptík. :)

Tako toto-ANO:-KHezký recept,díky za něj:yes:

hospodyne: Děkuji:-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, soda jedlá, vejce, olej olivový, podmáslí, tvaroh, sýr smetanový, šunka, pepř, tymián, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu